Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Červený javor - co s ním v zimě

Od: miqel odpovědí: 5 změna:

Tak když tu jsou takoví odborníci na červené javory: co děláte s javorem v zimě? Necháváte ho prostě "jentak" nebo ho nějak chráníte ( něčim obalit, apod. )? Když už jsme spolu vybojovali, že žije a vypadá nádherně, nechci ho hned jeho první zimu u mě zabít *cteni*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Není patrné kde stromek máte. Pokud v přírodě, jen mu trošku zakraťte větve a nechte jej osudu. Větve nebudou mít tak velkou šanci omrznout a na jaře bohatěji obrostou.

miqel
hodnocení

ano, je ve volné přírodě. Takže mu mám zastřihnout větvičky? Není to trochu drastické? On je ještě dost malinkej, tak aby z něj něco ještě zbylo.. A jinak díky za odpověď!

Nepíši ustříhat, ale zastříhnout. Myslím tím s mírou. Já nevím, jak jsou nyní dlouhé... :)

miqel
hodnocení

:D joo, to já nemyslela, že bych ho pokácela! je asi po kolena. Dobrá tedy, dám na vaši radu a opatrně ho zastřihnu. *jasne*Je nějaká ideální doba, kdy to udělat? Jen co listy opadají? a zabalit tedy ne. Omlouvám se za ty přihlouplý otázky, ale jsem "javorák-začátečník" a dost mi na něm záleží, tak to nechci zmršit.

jabraka*
hodnocení

2x

Tento strom je odolný,spíše než mráz mu škodí sucho. Proto i v zimě,když povolí mráz,ho bohatě zalej.Máme jich na zahradě několik,na jaře opět bohatě obroste.To zastřihnutí,jak praví strýc,je dobré,hlavně první roky po výsadbě.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]