Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je?

Od: wydra® odpovědí: 13 změna:

Prosim, nemuzu najit, nezna nekdo? Dala jsem i obrazek do Googlu, vyhazuje mi to jen seedless fruits ale tohle ne.

Tak jeste tady? Dík za snahu

Co to je?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud jste plod utrhla u nás, tak to nejspíš bude Štětinec laločnatý, nebo podobná ozdobná tykvička. Také se tomu říká indiánská okurka. Nejjednodušší na určení bude rozkrojení plodu.

hahanaj*
hodnocení

1x

připomíná mi to rambutan

cesmina*

Jste rychlejší.

hodnocení

0x
Tipuju plody li-či uvnitř by měla být rozsolovitá dužnina s peckou.
Tak to bude spíš ta okurka. Na liči jsou ty ostny moc dlouhý.

cesmina*
hodnocení

0x

Rambutan,jak píše hahanaj.

hodnocení

0x

Nějaký druh štětinatce?

Postup hledání: Zadala jsem plod s bodlinami. Mezi množstvím obrázků se objevil tento. Je u toho německý název Stachelgurke. Při zadání tohoto slova jsem našla stránku , kde jsou fotky štětinace v mnoha podobách. Ale je tam i něco velice podobného plodům na Vaší fotce.

hodnocení

Všem moc diky!

alamy.de/...

TAKŽE DÝNĚ*palec*

hodnocení

0x

Zdravím @wydra. Možná by nám pomohlo, kdybyste napsala jestli jste to utrhla v Česku a velikost plodu (foto zkresluje). Mě to totiž silně připomíná samičí plody skočce obecného.

opravuji : květy jsou samičí a po odkvětu se tvoří zelené plody - tobolky s ostny, zralé jsou červené.

hodnocení

@hrdaalena uz jsem sice podekovala za snahu s tim, ze bylo nalezeno, ale presto odpovidam. Plod koupila kamaradka na trhu nekde v Pze a bylo ji receno, ze je to holandsky kastan.

Skocec to opravdu neni!

Ale vyse uz poradili, nasli jsme, ale i vam dekuji!

hodnocení

Závěr: díky tady vám, jsem vyhledala definitivní název! CUCUMIIS INSIGNIS

kupindo.com/...

Odkaz je pro vsechny, kterí meli snahu pomoct :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]