Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přísavník na poplastovaném pletivu?

Od: isa* odpovědí: 13 změna:

Mám prosbu,potřebuji co nejrychleji zneprůhlednit plot.Chytí se přísavník na poplastovaném pletivu?(popř.jaký je lepší- troj nebo pětic..?) A také máme na zahradě velkého psa...který nám skoro zlikvidoval túje.Poradíte mi? Půda není nic moc(hodně jílu),sluníčka je dost. A stihnu ho zasadit ještě letos? Děkuji za odpověď.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na plotu se uderží, ze začátku mu to chce trochu pomoci, aby se neplazil po zemi. Je celkem jedno, který druh, já mám pětilaločný. Pes nevadí, alespoň u nás ne. Rostlina je nenáročná, nevyžaduje nijakou péči, snad jen později střih. Zasadit stihnete, plot bude zelený ale až tak za rok... Sázejte tak půl metru od sebe předkořeněné řízky.

8976*
hodnocení

2x

je to úplně jedno jestli 3 - 5 roste jako z vody, sadit asi na jaře ale pokud ho koupíte jako rostlinku s kořeny chytí se ještě teď, na jaře stačí nařezat šlahouny tak 25 cm čím vice tím lepe, pic to do vody a nestarat se jen občas dolít vodu , krásně zakoření a pak s ním do půdy, roste doslova jako z vody... jo pes ho moc nemiluje myslím že mu smrdí.

limetka*

Oba rostou jako z vody, to je fakt, ale s tím zakořeňováním je to pravda jen u toho 5cípého, ten 3laločný zakořeňuje celkem nerad, ať už ve vodě nebo hřížením.

limetka*
hodnocení

2x

Na pletivo bych dala spíše ten pěticípý, trojlaločný se lépe chytá na rovných, relativně hladkých plochách (třeba zeď) díky systému přísavných destiček. Navíc např. ve vyšších nadmořských výškách je trojlaločnému poněkud "zima" a může vymrzat. Jo a pozor s tím zneprůhledněním na sousedy (někteří nesnášejí na svém pozemku padající listí*zed*)

isa*

Všem moc děkuji za rady, no a s těma sousedama...hmmm,to uvidíme.

jabraka*
hodnocení

0x

Přísavník tříprstý lze docela dobře pěstovat ze semínek,kterých má mnoho.Jinak i plot poroste celkem ochotně.

JABRAKA

Přísavník na poplastovaném pletivu?
limetka*

To JABRAKA: Ale na té fotce je asi ten pětiprstý... I když ta fotka není moc zřetelná.;)

jabraka*

Nu skutečně je to pětiprstý tady je lepší fotka.

Přísavník na poplastovaném pletivu? #2
isa*
hodnocení

Tak to je teda fakt záplava...*smich*,no- jsem na to docela za dva roky zvědavá.ještě jednou díky:)

To už je spíš pohroma -chybí střih, takto se rostlina rozlézá všemi směry, což není úplně ideální... *ee*

jabraka*

Strýcu,tady to nevadí,je to místo,kde je sklad dříví.A za tím Školka.Tam,kde je to účelné,si se střihem mladí poradili skvěle.Tento plot ze smrčků je po levé straně této cesty.

JABRAKA

Přísavník na poplastovaném pletivu? #3
isa*

No,ten můj chlap docela rád stříhá a nám jde jen asi o 15 - 20 metrů.Jen se trochu bojím té půdy.ta fakt nestojí za nic.Mám tam dát nějaké hnojivo? nebo koupit zeminu aspoň do těch děr?Příští týden ho kdyždak koupím.

Dejte, nic tím nezkazíte. Hlavně zalít ze začátku a pak nechat osudu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]