Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Listy bambusu černají

Od: abes* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

tento rok jsem ze semínka začal pěstovat Dendrocalamus Giganteus. Na 2 rostlinkách mi ale začali černat listy. Nejsou na rostlince vidět ani žádní škudci. Mám cca 10 malých rostlin a začalo se to objevovat na 2 z nich, ostatní jsou v pořádku.

Listy bambusu černají

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

0x
Nejcasteji za takove cernani listu muze nevhodna zaliva a to jak nadmerna, tak i nedostatecna a suchy vzduch. A v kombinaci s nedostatecnym svetlem, coz casto za oknem pod ramem okna byva
abes*
hodnocení

Vyjmenoval jste snad všechno co by mohlo být přičinou, ještě jste měl zmínit škudce *nevi* . Sazeniček tohoto bambusu mám cca 12 a černání je na 2 z nich. Všechny mají podmínky stejné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]