Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Libeček obarvil polévku

Od: ivaprazakova odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, mohli by jste mi prosím poradit? K vaření ráda používám libeček. Ale dnes se polévka obarvila na brčálově zelenou. Nechápu proč teď a před týdnem ne. Pokus jsem zopakovala a znovu. Libeček je čerstvý. Děkuji za odpověď.
Libeček obarvil polévku

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Dobrý den. Tak to čumím, libeček používám mnoho let, čerstvý a zmrazený ale toto se mi ještě nikdy nestalo. Jste si jistá, že to byl libeček a ne zelené barvičky?

dena*
hodnocení

0x
To se mi nikdy nestalo. Je to asi jina odruda. To neni mozne. Zkuste jiny libecek, treba od kamaradky ci z trhu

lipanek
hodnocení

0x

A co to bylo za libeček? Kde jste ho vzala? Z obchodu? Kdoví, odkud byl a jaká to byla odrůda z ciziny?

Ze zahrádky jistě ne, mě již dávno odumřel, zežloutl.

ivaprazakova
hodnocení

Dostala jsem ho od kamarádky a normálně používala. Před tím se mi to nestalo. Zmrzlý není tady ještě nemrzlo. Tak asi UFO.Už je na kompostu. Jen mně zajímaly zkušenosti jiných.
lipanek

Vidím snítku libečku v hrnci na té vaší fotce.

Já se trošku divím, že ho ještě máte na zahradě, proto jsem se ptala, jestli není z ciziny. Mám asi nějakou jinou odrůdu, protože mě libeček končí v srpnu, potom uschne a jestli obrazí jedním malým výhonkem kdoví. Dávám si ho proto v červnu-červenci do soli.

Jinak mi čerstvý takovouto barvu nikdy v polévce neudělal.

Ovšem mě by ta zelená barva vývaru vůbec nevadila a snědla bych to beze strachu.

-------------

Ale na stránkách o ,,pěstování libečku,, je opravdu uvedeno, že se sklízí až do října, do prvních mrazů.

junkers*
hodnocení

0x

Nevařila jste to nějakou náhodou v papiňáku?

ivaprazakova
hodnocení

Nevařila, vždyť tam je snad vidět normální hrnec.A i kdyby, nikdy před tím to neudělalo, tak proč teď? Přidávám foto toho zelenáče. Škoda že nejde přeposlat vůně. Byla přesně taková jak má libeček vonět.
Libeček obarvil polévku #2

id
hodnocení

0x

Že by papiňák pouštěl barvu? :-D Vše i s domácím libečkem vařím v papiňáku a výsledek není dozelena. Nemám tušení čím by to mohlo být.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, u nás se z libečku používal vždy jen list, ale zdá se, že Vy vyvařujete i se stonkem. Není to o tom? Zdravím!

lidus*

Libeček vařim i se stonkem, v papiňáku a zelená se nekoná. Hezký večer.

hodnocení

0x

Zřejmě jste do polévky dala ještě něco, co s libečkem takto reaguje.

pavelpavel*
hodnocení

0x

To snězte a neřešte to však se neotrávíte. ;)

cesmina*
hodnocení

0x

A bobkové listy jsou sušené nebo čerstvé? Dáváte pokaždé stejné suroviny na tu polévku? . Nebo jste dala něco jinak?

ivaprazakova
hodnocení

Všechno jsem udělala stejně jako jindy. Když jsem to pak zkoušela znovu tak jsem ho dala do holé vody a udělal to zas. Tak snad už jsem zodpověděla všem všechny otázky. Jo ještě jedna odpověď ,voda byla pitná.Do receptáře jsem psala, taky nevědí a pan Pohlreich mi ještě neodepsal.Děkuji za nápady a reakce a všem přeji pěkný den.

A nemůže být někde v tom libečku schovaný nějaký škoůdce, něco jako je drvopleňova housenka ve dřevě, který ten libeček žere a pak je z něho to zelené?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]