Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Skoro bych řekla, že vám keř "přelízl" mrazík. Taky pozor na pletí, mají kořeny těsně pod povrchem a lehce se poškodí. Jinak v tuto dobu magnolie normálně shazují listy. Teď už s ní toho moc nenaděláte. Já bych jí nasypala nad kořeny vrstvu kůry, hlídala bych, aby neuschla (pokud nezaprší a má sucho - dodat vláhu). Těsně před 1. mrazy bych ještě nastlala nad kořeny zimní krytí. Magnolie mají odolné dřevo, ale kořeny dužnaté, těsně pod povrchem => lehce namrzají. No a na jaře uvidíte. Já jsem svůj mladý keřík první (3-4) roky na zimu nad kořeny nastlala a bílou netkanou textílií přikryla i mladou korunku. Další roky už si poradila sama. Jinak, magnolie nejsou náchylné na choroby ani škůdce. Jen je potřeba dávat během sezony pozor na hlemýždě. Vylézají do koruny a okusují kůru. Malý keříček by mohli zahubit. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.