Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Magnólie má divné listy

Od: tervil odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
mám na zahradě poměrně nově zasazenou magnólii a teď se mi zdá, že má nějaké divné listy. Mohl byste mi prosím někdo poradit, zda je to normální nebo je to nějaká houba/škůdce?
Děkuji za Vaše rady.

Magnólie má divné listy
Magnólie má divné listy #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Skoro bych řekla, že vám keř "přelízl" mrazík. Taky pozor na pletí, mají kořeny těsně pod povrchem a lehce se poškodí. Jinak v tuto dobu magnolie normálně shazují listy. Teď už s ní toho moc nenaděláte. Já bych jí nasypala nad kořeny vrstvu kůry, hlídala bych, aby neuschla (pokud nezaprší a má sucho - dodat vláhu). Těsně před 1. mrazy bych ještě nastlala nad kořeny zimní krytí. Magnolie mají odolné dřevo, ale kořeny dužnaté, těsně pod povrchem => lehce namrzají. No a na jaře uvidíte. Já jsem svůj mladý keřík první (3-4) roky na zimu nad kořeny nastlala a bílou netkanou textílií přikryla i mladou korunku. Další roky už si poradila sama. Jinak, magnolie nejsou náchylné na choroby ani škůdce. Jen je potřeba dávat během sezony pozor na hlemýždě. Vylézají do koruny a okusují kůru. Malý keříček by mohli zahubit. Ida

tervil
hodnocení

Mráz je dost možný no Tady už totiž před týdnem byla dost zima. Ale paní v zahradnictví, kde jsem jí kupovala říkala, že ji chránit nemusím, tak jsem to neřešila. Teď dám na vaší radu a zazimuji
Děkuji moc za Vaši odpověď.

cesmina*
hodnocení

2x

Má je jako ta naše, je podzim a tak je shazuje.

tervil
hodnocení

Mě právě přijde divné, že nežloutnou nebo nehnědnou rovnoměrně jako u jiných stromů. Navíc má na sobě takový lehký bílý povlak...

hodnocení

0x

To vypadá na to, že Vám uschla. Zaléval jste ji?

hodnocení

0x

No právě proto jsem měla dojem, že je keřík uschlý. Schválně jsem šla vyfotit tu mou a listy sice žloutnou a opadávají, ale nehnědnou. Ale já už ji mám větší, tak se mohu mýlit. Nakonec uvidíte na jaře, jestli obrazí.

Magnólie má divné listy #3
tervil
hodnocení

No doufám, že to přežije...
Děkuji za Vaši odpověď a že jste si dala tu práci a vyfotila tu svou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]