Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kanadská borůvka na balkoně

Od: aja1946® odpovědí: 3 změna:

Mám dvě první rok, bohužel nevím přesně odrůdu, jedné krásn zčervenaly listy a začaly padat, to má být? A mám je pak na zimu nějak přkrýt, děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Ano, kan. borůvky jsou poloopadavé, takže opad (klidně jen části) listí je normální. Pokud máte keříky na balkoně v nádobě, těsně před 1. "opravdovými" mrazy dobře zalijte a vložte nádoby s borůvkami do bedýnky (ideálně polystyrenové), nacpěte hodně suchého listí či slámy nebo aspoň chvojí kolem kořenů i keříků, klidně i mezi větvičky, jen zvrchu dopřejte trochu světla a posuňte až ke zdi domu. Tak nebudou kořeny vystaveny takovým teplotním výkyvům. A nezapomeňte přes zimu, budou-li dny bez mrazu, zalévat. Zvlášť, pokud zůstanou nějaké listy, které budou také odpařovat vláhu. Tak ať vám keříky přežijí a dají úrodu. Ida

doplněno 18.10.19 17:46:

@aja1946, mělo by stačit zabalit květníky a trochu nad kořeny. Ida

hodnocení

Díky, ale s bedýnkami to je těžké a chvojí na balkon taky, mě stačí, když tam pak od sousedků lítá jehličí odložených vánočních stromečků. Zkusím to nějak obalit, stačí kvtináč enbo i nahoru.

hodnocení

2x

Na zimu listy padají. U některých dřív, u jiných později.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]