Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit hnízdo sršní

Od: oskar48® odpovědí: 8 změna:

Vážená poradno, v půdním prostoru chaty jsem objevil koncem září velké hnízdo sršní. Ke hnízdu jsem přisunul tabletu chloru a pak jsem hnízdo 2x postříkal SAVEM. Vždy se objevila jedna velká sršeň. Prostor jsem vždy rychle opustil. Máte někdo praktické zkušenosti, jak dál postupovat s likvidací hnízda - hnízdo je velké asi jako kýbl! Mohu do hnízda mechanicky zasáhnout? Údajně by na podzim mělo být hnízdo prázdné? Děkuji, Oskar48

Jak odstranit hnízdo sršní
Jak odstranit hnízdo sršní #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

skeptic
hodnocení

6x

Pokud vám sršni (i sršně, čeština připouští oba slovní tvary) akutně nevadí, nechte je být. Před zimou sršni (sršně) zmizí, pak prázdné hnízdo odřízněte a vyhoďte. *kafe*

pavelpavel*

S tím spouhlasím chce to logicky načasovat a proč je zabíjet? Otázka je kdy bude prázdné, ale to se dá zjistit.

host
hodnocení

1x

Se sršni není legrace, pokud chcete hnízdo odstranit, obraťte se na specializovanou firmu, která ma to vybavení, lidi, zkušenosti a zná právní záležitosti provedení odstranění.

Sršeň do přírody patří, ale u lidských obydlí oprávněně vzbuzuje strach. Odstranění je třeba správně načasovat.

asd1
hodnocení

0x

Vystříkat biolitem nebo (spolehlivý) pytel a odříznout do něj...

hodnocení

0x
Biolit se mi neosvědčil koupil bych hasičák na vosy a sršně a hnízdo z boku otevřel dlouhou nasadou od koštěte a vystříkal je

hodnocení

0x

V září nechte sršně být. Během pár týdnů hnízdo před zimou opustí a pak hnízdo zlikvidujte.

Sršeň sice vzbuzuje strach, ale je to naprosto neškodný mírumilovný hmyz, který vás naopak chrání před vosami, komáry, mouchami a dalším obtížným hmyzem. Mluvím z vlastní zkušenosti se soužitím se sršni v prostoru venkovní terasy na chatě. Pokud si jich nevšímáte a nepřibližujete se k nim na méně než cca 0,5m, od hnízda cca 1 m, bude vám odměnou klid od obtížného hmyzu, který do blízkosti sršňů nepřiletí. Moje slova mohou potvrdit i mí návštěvnící z dané sezóny, které napřed mé sršně vyděsily, po vysvětlení situace si pak pochvalovali klid bez obtížného hmyu.

@host: Bohužel je znát, že o sršních vůbec nic nevíš.

doplněno 14.10.19 13:24:

@asd1: Ještě jsem neslyšel a nesetkal se s tím, že by sršni "vyžrali" díru do krovu. A ta jablka jsou tvoje blbost. Já je dávám do sklepa a tam si sršni hnízdo nestaví. Na půdě jablka dříve shnijí než aby je sežraly sršně*smich*

asd1

Neškodné, pokud zrovna nevyžerou díru do krovu *smich* Nakousaný ovoce je taky super, když ti z 50 jablek nechaj 10.. Chudinky nemaj jinde co jíst tak je nechte ať papaj... *haha* Hlavně že vyžerou i včely...

asd1

Jestli trháš jabka ještě zelený tak dobrou chuť. To žerou ještě před sklizní, jak začnou dozrávat tak pěkně nakousnou a jdou na další...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]