Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám u domu u okapu 1000l nádrž na vodu a konečně je úplně plná. Bohužel přes zimu při mrazech se voda má vylévat, to je jasné. Neexistuje nějaký způsob, kterým bych zamzil tomu, aby se nádrž při mrazu nepoškodila, ale voda tam mohla zůstat? Vím, že třeba do bazénu se do vody přes zimu dávají plastové lahve naplněné pískem a voda tam je přes celou zimu, ovšem bazén je v zemi, což je jiné než nadzemní nádrže. Nemá někdo nějaký nápad? Nebo mi prostě nezbyde nic jiného, než vodu vylít? Děkuji za názory.
Mě by zajímalo, jestli by stačilo kdybych v nádrži měl např. dřevenou lať a každý den bych led rozbíjel, aby se vůbec nestačil vytvářet.
K poškození nádrže by mohlo dojít z toho důvodu, že voda při své proměně v led zvyšuje svůj objem, takže by mohla ve výši hladiny prasknout. Proto bych led pravidelně rozbíjel, nebo (lépe) hodil dovnitř nafouknutou větší duši, třeba od auta nebo cokoliv plovoucího a pružného. Je to ale jen můj nevyzkoušený nápad.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.