Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hořkost okurek

Od: martinkuc odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,
letos jsme neměli štěstí na odrůdu okurek. Hodně z nich postihla hořkost.

Chtěl bych poprosit, kdo má dobrou zkušenost a pamatuje si odrůdu, kterou by mi mohl doporučit. Jde mi o salátové okurky (polní), pěstované na záhonu, které budou odolnější na hořkost.

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

V létě jsem se chlubil, jak mám super odrůdu, že není hořká. Ještě jsem našel fotku semínek, co jsem posílal.

Zaléváme příležitostně a ne že by nebyla hořká ani jedna, ale oproti tomu, kdy jsme museli většinu okurek vyhodit, tak jsme letos obráceně drtivou většinu snědli a hořké byly JEN konce a jen u pár.

Linda F1
Velmi kvalitní, středně pozdní hybrid pro polní pěstování. Má bujný vzrůst. Plody jsou menší, sytě tmavozelené, štíhlé, téměř bez krčku, jen zřídka deformují, geneticky nehořké.

Obelix F1
Okurky bezesporu patří k nejoblíbenějším druhům zeleniny. Okurky nakládačky nebo okurky salátovky jsou zřejmě nejčastěji pěstovaným druhem zeleniny. Dlouhé hadovky zná každý. Plody měří přes třicet centimetrů, jsou hladké, nehořknou.

Doporučil bych tu LINDU F1, popř pročtěte na obalu co o nich píší - o hořkosti.

Hořkost okurek

mak*
hodnocení

1x

Já bych řekl, že to neí ani tak o odrůdě, jako o počasí a péči. Okurky je potřeba zalévat, jinak rostou pomalu a hořknou. Taky potřebují hodně slunce. Jak myslíte, že vzniko rčení "okurková sezóna"? Když je počasí, je plno krásných okurek a když není, tak holt není okurková sezóna.

hodnocení

0x

Letos nebylo počasí moc na okurky a jak tu bylo napsáno, okurky mají rádi teplo a sucho, ale ve vzduchu, jinak samozřejmě zalévat. Loni bylo teplo a málo pršelo, poctivě jsme zalévali a úroda dobrá a chutná. Letos sice taky bylo teplo, ale přece jen pršelo víc a takové to dusno ve vzduchu okurky moc rády nemají. Nevím, jaké máte osivo, ale my používáme jedině od firmy Hollmann, jsou dost odolné proti plísni a nebývají hořké.

hahanaj*
hodnocení

0x

To není odrůdou, ale nestálosti počasí.

Ale mohli bychom uznat, že některé odrůdy trpí (hořknou) více než jiné - odolnější. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]