Chtěla bych si pořídit na zahrádku o rozloze 225 m- 2 ks kompostéru v zelené barvě.Protože ale nemám s nimi žádné zkušennosti prosím o radu.Na zahrádce pěstuji běžnou zeleninu a květiny.Je tam několik keřů rybízu a ibišku, Nevím ,jaký obsah kompostéru by byl nejlepší? Ale zároveń bych nechtěla nějakou hrachovinu, která se mi po roce rozpadne. Děkuji M
No, mám jeden plastový už asi 10let a je super. Vypadá to jak plastový karton, masivní. Není to původně určené jako komposter. Dřevo jsem také zkoušel, ale ať dýchá kolik chce, tak moc nevydrží. Kór přes zimu. Nepřijde mi moudré každé 4 roky dělat novou ohrádku, ale každý má jiné preference.
Nevim kolik mate odpadu, ja mam dvojnasobnou zahradu a 2x500l mi bylo malo, takze jsem si udelal vlastni dreveny a je klid. Ale je pravda ze tam davam travu, nemam jinak kam. Jestli travu zlikvidujete jinak, tak vam bude stacit i 500l.
U nás obecní úřad každému kdo si požádal zdarma rozdal tyto kompostéry mevatec.cz/... ,starosta na nějakým ministerstvu vyřídil dotaci,vím že takových obcí co je rozdávaly bylo více tak zkuste zajít za starostou jestli taky něco takového neplánuje,jinak ho máme asi čtyři roky a jsme s ním spokojení
S velikostí neporadím, ale přikláním se k dřevěnému. Ty plastové vypadají děsně. Kdo je šikovný, může si dřevěný udělat sám z latí, půlkulánků či kulánků - jako skládačka. Pro představu si stačí do vyhledávače zadat kompostér z latí (nebo půlkuláčů). M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.