Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zimní ochrana ibišků

Od: kol odpovědí: 6 změna:

Mám letos koupené, mladé ibišky obalit pytlovinou celé? Vypadají totiž jako keřík, kmen mají ani ne 10cm, tak nevím, jestli když budou celé "ve tmě" jestli to přežijí. Kdy je obalovat a kdy obal sdělat? Děkuji za radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

4x

Zdravím. Ibišky pocházejí z teplejších oblastí. Tak pokud nejste z teplé části Moravy, radila bych první 3 roky chránit nadzemní část keříku. Kořeny má ibišek odolné, nadzemní část méně. Stačí těsně s 1. "opravdovými" mrazy (listopad) obsypat a prosypat suchým listím či slámou + chvojí a obalit tak, aby listí neodlétlo. Ibišek je opadavý, nemusí mít v zimě světlo. Ochranu odstraňte zjara zhruba s odkrytím růží. Ibišek (není naše dřevina) raší později než jiné dřeviny. Čím je starší, tím je odolnější. Ida

hahanaj*
hodnocení

3x

Nic bych neobalovala jsou to venkovní ibišky - příroda si poradí ,pokud tedy nejste někde na horách ,

hodnocení

1x

Zimní ochranu ibišků nedělám žádnou. Jeden je hodně starý a jeden mladý, vloni to byla jen jedna větvička a vydržel v pohodě celou zimu.

hodnocení

1x

Na zimu s nimi nic nedělejte, pokud je tady máte řádně zakořenělé. Kdy jsou nasázené?

hodnocení

0x

Chodím kolem mnoha ibišků v předzahrádkách. Nikdo žádného neobaloval, nechránil. Já si myslím, že mnoho rostlin v zimě nevymrzne, ale uschne suchem.

mibe*
hodnocení

0x

Mám na zahrádce u Plzně přes 20 let ibišek. Na zimu ho nepřipravuji a každý rok kvete jako na přiloženém obrázku.

Zimní ochrana ibišků

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]