Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poradíte prosím někdo co je tohle za rostlinu? Je vysoká cca 3m. Už se nám převažuje, potřeboval bych z ní udělat dvě (až tři) menší a potřebuji k tomu dohledat nějaké info. Díky
jen aby to tady nezapadlo, odpověď na původní otázku je Dracaena massangeana
Myslím, že se jedná od Dracenu fragrans. Některé druhy D. fragrans mají listy se žlutým pruhem, některé jsou bez pruhů. U takto vzrostlých rostlin se doporučuje odříznutí vrcholové části s listy i rozřezání holého kmínku. Mělo by to vše zakořenit ve vlhkém substrátu. Jen bych to osobně nechala až na jaro. Jaro je všeobecně vhodnější pro všechny zásahy do života rostlin.
díky za odpověď. nevěděl byste náhodou jaká odrůda? napadlo mě, že by to mohla být juka, ale ať jsem hledal sebevíc, nikde jsem nenašel nic, co by vypadalo vyloženě podobně jako ta rostlina co máme doma. díky.
Koupila jsem si kus "kmínku" kdysi na Mallorce pod názvem Yuka. Vyrostla do velké výšky, pak jsem ji musela zkrátit, opora nestačila. Ještě dnes mám 2 v květináči z vrcholových částí. Zakoření ve vodě, ale docela dlouho to trvá než pustí kořínky. Také jsem ji na netu nikdy nenašla, pro mě je to prostě Juka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.