Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je tohle za pokojovou rostlinu? (výška 3m)

Od: alfonsmucha* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, poradíte prosím někdo co je tohle za rostlinu? Je vysoká cca 3m. Už se nám převažuje, potřeboval bych z ní udělat dvě (až tři) menší a potřebuji k tomu dohledat nějaké info. Díky :)

doplněno 08.08.20 12:36:

jen aby to tady nezapadlo, odpověď na původní otázku je Dracaena massangeana :)

Co je tohle za pokojovou rostlinu? (výška 3m)
Co je tohle za pokojovou rostlinu? (výška 3m) #2

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Myslím, že se jedná od Dracenu fragrans. Některé druhy D. fragrans mají listy se žlutým pruhem, některé jsou bez pruhů. U takto vzrostlých rostlin se doporučuje odříznutí vrcholové části s listy i rozřezání holého kmínku. Mělo by to vše zakořenit ve vlhkém substrátu. Jen bych to osobně nechala až na jaro. Jaro je všeobecně vhodnější pro všechny zásahy do života rostlin.

alfonsmucha*
hodnocení

s tím jarem máte samozřejmě pravdu, ale my už jsme ji jednou ráno našli ležet na zemi, asi to budeme muset risknout.

btw. asi opravdu bude Dracena, asi to nebude fragans, ale při googlení jsem narazil na odrůdu Dracaena massangeana a tam některé fotky vypadají přesně jako to co máme doma :)

Tak ať se zadaří!

cesmina*
hodnocení

2x

Je to Dracena.My máme pruhovanou.Když doroste až ke stopu ,tak ji ustřihnu a vrchní část zakořením ve džbánu s vodou.Můžete zakořenit i ten zbytek rozřezaného stonku.To se dělá nejlépe na jaře .Přes léto, když je teplo lepší zakoření.

nov
hodnocení

0x

Je to odrůda Juky. abecedazahrady.dama.cz/...

alfonsmucha*
hodnocení

díky za odpověď. nevěděl byste náhodou jaká odrůda? napadlo mě, že by to mohla být juka, ale ať jsem hledal sebevíc, nikde jsem nenašel nic, co by vypadalo vyloženě podobně jako ta rostlina co máme doma. díky.

nov

Koupila jsem si kus "kmínku" kdysi na Mallorce pod názvem Yuka. Vyrostla do velké výšky, pak jsem ji musela zkrátit, opora nestačila. Ještě dnes mám 2 v květináči z vrcholových částí. Zakoření ve vodě, ale docela dlouho to trvá než pustí kořínky. Také jsem ji na netu nikdy nenašla, pro mě je to prostě Juka. ;)

nov

poradte.cz/...

Nedávný dotaz zde na poradně, ale ne můj.

alfonsmucha*
hodnocení

díky všem za odpovědi :)

už nešlo čekat do jara, děj se vůle boží :)

Co je tohle za pokojovou rostlinu? (výška 3m) #3
Co je tohle za pokojovou rostlinu? (výška 3m) #4
cesmina*

Tak ,teť když se topí by to mělo taky zakořenit .Držím pěsti.

alfonsmucha*
hodnocení

doplněno 08.08.20 12:29:

tak po roce (skoro) hlásím, že všechno dobře dopadlo :) chytlo se všech pět kousků .)

Co je tohle za pokojovou rostlinu? (výška 3m) #5
petr2000*
08.08.20 20:04

Paráda!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]