Nejste přihlášen/a.
Ony se barvy někdy trochu zkreslují, takže to není jisté. Pokud jsou rourky zbarveny do řůžova, je to hřib žlučník (hořčák). Pokud jsou čistě bílé nebo nepatrně do žluta je to hřib smrkový, tzv. pravák. Spíš to vypadá na ten žlučník, protože ten malý vypadá, že má rourky do růžova. Jedovatý není ani jeden, takže kousek ochutnejte a pokud bude hořký, je to jasné. Jen je třeba si uvědomit, že hořkou chuť člověk vnímá u kořene jazyku, takže ochytnání na špičku jazyku mýlí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.