Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dozrávání rajčat - jak je skladovat

Od: tyll* odpovědí: 11 změna:

Prosím poraďte, jak postupovat (uskladnit) částečně zelená rajčata, aby dozrála(zčervenala).Musí být uskladněná ve tmě?

Děkuji..Tyll

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vytrhněte celou rostlinu a pověste ji za kořeny do míst kde neprší a nemrzne... tak to dělám já. Ale zatím je ještě brzy.

lm®

Já je otrhám a dám na okno,kam moc nesvítí slunce,sever,východ.Nechce to plné slunce.Do tmy určitě ne.

paja*
hodnocení

3x

Pokud jsou ve skleníku počkat do prvních mrazíků, všechny otrhat a dát do velkých třílitrových sklenic na okno ne na přímé slunce - východ a můžou vydržet až do vánoc.Postupně zralé odebírat, předem neumývat.

8976*

ha a tu sklenici uzavřít nebo ne...?

paja*

Tu sklenici nechat otevřenou *nevi*

jambus*
hodnocení

2x

Nad tímto jsme nikdy nepřemýšlel : snad odjakživa je dáváme za okno . A neřešíme světové strany. Příroda si poradí a ony vždycky dojdou.

ambraa*
hodnocení

2x

My jsme dali rajčata dozrát na půdu do slámy a jsou krásně červená,

Ale vždyť je ještě velmi brzy! A to jsem na Valašsku! Nechte je ještě klidně nějaký den venku!

josefzavrel*

Určitě bych je ještě nechal venku.Stonek bych odlistil,aby na ně mohlo sluníčko.Mrznout zatím nemá,tak ať dozrávají přirozeně.

8976*
hodnocení

0x

kdysi jsem je jedl udělané jako kvašáky byly to špica / malé tak do 3-4 cm...

simasonka*
hodnocení

0x

castecne zrala davame na okna na zapad a krasne a celkem i rychle dozraji.Skoro zapadni slunce tomu nevadi.

Taky se pry davaji mezi ty malo zrale uplne zrale.Dozraji od nich - to jsem slysela, ale zatim nezkousela..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]