Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vaše zkušenosti s pěstováním jabloně z jader?

Od: vm odpovědí: 1 změna:

Dobrý podvečer,

rád bych se vás zeptal, jaké máte zkušenosti s pěstováním jabloně z jadérek.

Samozřejmě - mohl jsem si nějaká koupit, nebo nejlépe celou sazeničku, ale potřeboval bych z vlastních stromů, něco to pro mě znamená. Vypreparoval jsem jadérka, umyl, usušil a dal klíčit ve vlhkém prostředí do lednice. Jsou tam zhruba něco přes 2 měsíce. Tak jsem se to alespoň dočetl na internetu. Z té spousty jadérek mi vyklíčila 2.

Jestli jste stejně praštění jako já a taky jste to dělali, rád bych slyšel vaše zkušenosti, do čeho jste je zasadili, jak, kdy,... Cokoliv.

Budu si toho moc vážit, děkuji vám předem.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jestli od toho čekáte, že vám vyroste strom a na něm budou stejná jablka jako ta, z kterých jsou jadérka, tak čekáte zbytečně. Sežeňte si podnož a naroubujte. Případně jako podnož použijte semenáče, které vypěstujete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]