Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám na západní straně balkonu, dvě rostliny a to je juka a tlustice vejčitá. Dal jsem je tam, když ještě bylo teplo, ale teď teploty klesají až moc nízko a já se bojím, že mi umrznou . Dnes ve 4:00 ráno, jsem naměřil 4 stupně . Mám ty rostliny schovat domů a vytáhnou je až zase na jaro? Venku mám ještě oleandr a bojím se, že by taky umrzl . Ještě mě zajímá, jak se o tlustici a juku během zimy starat . Děkuji
Tlustice zmrzne! Tam jsem to řešila tak, že kolem nuly jsem ji a dlažbu terasy kolem pošpricovala vodou a přikryla mokrou plínou. To, když následoval slunečný den. Jestli ale bylo jasné, že mrznout bude víc nebo často, tak jsem ji vzala domů. Chce především světlo. Teplotu musela přijmout pokojovou, a v pohodě. Potřebuje ale co týden zalít.
Juky jsou různé, tam bych postupovala podle druhu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.