Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je za rostlinu

Od: stros® odpovědí: 6 změna:

Dostal jsem na zahradu rostlinu, kterou musím na zimu chránit ve sklepě. Kdo poradí co to je?

Co to je za rostlinu
Co to je za rostlinu #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

4x

Vypadá jako zmijovec. M.

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Ano, je to zmijovec = Áronova hůl, taky ho mám (už asi 15 let). Přezimovat nemusí ve tmě ve sklepě. Já ho ani nevynáším ven letnit, protože nechci, aby kvetl (smrdí jak zkažené maso - v bytě s ním nevydržíte). Mám ho stabilně doma. V tuto chvíli začínají zmijovcům žloutnout listy => kytka zatahuje. Přeneste ho i s květníkem někam na trochu chladnější místo - do ložnice, na chodbu, je fuk zda na světlo či do tmy. Snižujte zálivku, až mu (jim) sežloutnou listy, odstraňte je a již nezalévejte vůbec. Během odpočinku můžete tak 2x - 3x zalít, aby hlízy v zemi nevyschly na troud (podle jejich velikosti). Na jaře (cca březen) sám i bez zálivky ukáže nad zemí puk. Pak přesaďte (ale není nutné -stačí za 3 roky) do nové země (možná najdete nové malé hlízky) a zalévejte. Vy asi dáte zase ven, tak přesazovat nebudete. Já vždy na jaře hlízu (je-li velká květuschopná) vyberu a zasadím vzhůru nohama, tím kytka musí kmínkem obrůst hlízu, ztratí sílu a nevykvete. Tak ať vám dělá radost. Ida

liska5
hodnocení

2x

Taky si myslím, že zmijovec. To jsem jednou dostala hlízu a tohle z ní vyrostlo. Mělo to skvrnitý tlustý stvol. Pak zmijovec zatáhl a příští rok byl větší. Prý jednou za několik let zakvete, že vyleze místo listů něco, jako velká anthurie.

To jsem ještě nezažil, ale z mnoha stran jsem to slyšel a četl. A prý ten květ strááááášně smrdé

hodnocení

1x

Zmijovec má soused na předzahrádce a kdysi dávno jsem se na něho tady také ptala. Pak jsem dala řeč se sousedem a on říkal, že když zatáhl, dal hlízu, která po několika letech je velká jako grepfruit, bez ničeho, na lísce, do sklepa. A další rok, po zmrzlých ho vysadil znovu ven. Kvete mu, veliké zvony a smrdí strašně!

hodnocení

0x

Jinak se zmijovci říká také Aaronova hůl a když nasadí, roste strašně rychle, praktocky před očima (o decimetry za denú.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]