Dobry den chci se zeptat mama ma bananovnik ale zjevne s nim neni neco vporadku. Orotoze odspoda mel velke liaty ktere zezloutly a uschly ale nahoru mu rostou cim dal mensi listy a aninneroste moc do vysky ja mam bananovnik asi 4 mesice a je vyssi nez ten mamy ktera ho ma rok. Ma nekdo zkusenost prosim?
Myslim, ze kdyby sel za svetlem, spis se tahne vzhuru jenze on je strasne maly a jeste je videt ze neco neni spravne kdyz ma misto od nejmensich po nejvetsi listy od nejvetsich po nejmensi.. Prikladam to k tomu spis ze se stehovali tak jestli nedostal jakoby sok a ted se bude nejakou dobu vzpamatovavat. Jinak myslim ze ho hnoji i zaleva rozume zeptam s eji az dnes vever prijede ale opticky jinak vypada pekne jenom proste podle me neroste jak by mel.
liska5
Já ty kytky beru, jako bytosti. Možná mu nesedí místo, je třeba v nějaké zóně, nebo prošel nějakou nepříznivou situací. Já, když se rozváděla, tak mi opadal čtyřicetiletý fikus benjamínek. Vyloženě opadal. Teď už je léta zase krásně olistěný...
Pokud jsou ty listy podstatně menší ,tak se může chystat kvést.Banánovník dělá malé listy právě před tím než vykvete .Já se letos na jaře lekla proč odcházejí staré listy a co to má uvnitř a ono to bylo poupě.Koukněte doprostřed jestli nemá uvnitř listů něco podobného kukuřičné palici,to by bylo poupě..Také to může být i druhem.Ale nejlepší je sem dát fotku či dvě ať to vidíme.Já ho nijak zvlášť nehnojila a rostl jako z vody.
Vlozim dnes foto. Nemyslim si ale ze kvete je rok stary a ma na vysku tak 10cm. Podle me mu proste neco chybi a to hodne a zacal stradat az po přestěhování takze to porad nejak priklanim k moznemu umisteni u balkonovych dveri.
cesmina*
To ,že je takhle maličký jsem nevěděla.Ten určitě nepokvete.Chce to teplo ,světlo , přiměřenou zálivku ,občas přihnojit a taky docela rosit.Já jsem ho tenkrát koupila malilinkatý a jak mi přišel domů,tak jsem ho sadila do zeminy pro zelené rostliny,ale stačí ta pro pokojovky .Během jednoho roku jsem ho musela několikrát přesadit do většího květináče,rostl fakt pěkně rychle.
Banánovník je hodně teplomilný. Ideální teplota je 25 stupňů. Nedávala bych ho k oknu, kterým větrám. Mojí mamce v zimě málem banánovník zahynul díky častému větrání. Bylo by zajímavé ho hnojit více zředěným, slabším, roztokem hnojiva rozprašovačem na list. Zahrádkáři hnojení na list považují za účinnější
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.