Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umoří psí víno jabloň?

Od: marcela69* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, starou jabloň mi obrostlo psí víno. Neumoří ji to? Když to psí víno budu udržovat v rozumné míře nebo ho mám radši odstranit úplně? Děkuji za radu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Psí víno, přísavník a podobné rostliny umoří všechno. Naše vrba uschla asi po 2 letech. Jinak ničí taky omítku, parapety, okapy, najdou si cestu i betonem. Rostou rychlostí snad 50 cm za týden. Taková je naše zkušenost, když nás napadlo nechat zarůst kousek hnusné fasády. Ale na odvodnění a odvlhčení je to zřejmě dobré.

id
hodnocení

2x

Já to dělám takto. Kdykoliv ( ne jen na podzim) strhám výhony na stromě co se mi nelíbí, na podzim ustřihnu až u kmene asi metr od země a na příští rok mi stejně vyroste 3 - 4 m. Na podzim z dlouhých šlahounů pletu pro všechny známe věnečky k vánoční dekoraci. Věnečky si každý nazdobí dle svého vkusu.

lipanek

Věnečky z psího vína vydrží až do vánoc?

Neuvadnou, neopadají lístky? Nebo ty věnečky jsou pouze ze šlahounů, bez listí a zdobí se je, jak píšete přízdobami,každý sám. Vlastně jsem viděla i z proutí věnečky.

Nemyslela jste břečtan - Hedera?

Já věnečky delam pouze ze šlahounu. Z hedery delam i s listy- venkovní dvere a venkovní dekorace.
id

Věnečky dělám až v listopadu jen ze šlahounů. Pěkně se tvarují a vypadají jak z proutí, Samozřejmě bez listí, již jsou opadané. Jsou to věnečky na dveře i na stůl s advetními svíčkami. Po vánocích odzdobím a schovám na velikonoce. Po velikonocích je vyhodím a příští rok dělám opět, psí víno doroste.

hodnocení

0x

Odebírá vodu, živiny, stíní. Jabloni to určitě vadí.

marcela69*
hodnocení

Tak to půjde dolů, radši budu mít svou starou jabloň s panenskými jablíčky:-D. Děkuji za odpovědi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]