Máte někdo tip na nějaký šikovný atlas hub, spíše prakticky zaměřený. Vlastním Ottovu encyklopedii, nějaké kapesní atlasy a hledám něco mezi tím. Nejde mi o tisíce hub s jednou fotkou jako je v Ottově encyklopedii, spíše více fotek od jedné houby, určovací znaky, záměna atd. a hlavně houby, co rostou u nás. Kniha bude na chatě sloužit k listování a určování, nebude se nikam nosit, takže může být větší. Díky za tipy. Googlil jsem a zaujalo mne 340 druhů středoevropských hub, ale nemám se na to kam zajet podívat
Mám mobilní aplikaci "Na houby", se kterou jsem docela spokojen. Dokonce má funkci, že foťák namíříte na houbu a ona Vám určí, co to je, ale to spíš jako zajímavost, moc to nefunguje. Ale atlas dobrý a je tam i klíč k určování.
Mám "velký atlas hub" od autora Pavol Škubla ( je v češtině ) formát A5 ,a 430 stran, z roku 2007, tehdy za 349 Kč, fotky velice kvalitní a rovněž vyčerpávající popis. Slouží nám právě k listování doma před zahájením houbařské sezony.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.