Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to děláte vy?

Od: jasan® odpovědí: 6 změna:

Koupil jsem si benzinovou sekačku a dotaz zní: Je lepší nechat přes zimu v sekačce benzín nebo raději nádržku prázdnou bez benzínu a jaký důvod to má? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Je dobré si na netu vyhledat diskuze a přečíst si názory ostatních uživatelů.

Pak si stejně musíš udělat vlastní názor a podle toho se zařídíš.

V benzínu je přimíchaná biosložka a ta se při dlouhém nepoužívání stroje odděluje a zanáší sítka, trysky, a nevím co ještě.

Můžeš do benzínu přidávat nějakou složku, která má zabránit oddělení bio-složky nebo můžeš před zimou vyjet nádrž do sucha a naplníš ji zase až na jaře.

Taky můžeš v zimě až napadne půl metru sněhu sekačku preventivně nastartovat. To budou sousedi hodně koukat.

doplněno 02.09.19 12:52:

A když je to nová sekačka, tak bys mohl mít v návodu pokyny výrobce, jak zacházet s palivem přes zimu.

lidus*

Je to tak, u staré motorky byl ještě kvalitní benzín a v pohodě po víc jak 30 letech nastartovala, dnes s biosložkou je to čistit nádrže a trysky jen když nestartujete měsíc. Bude to stejné i s tou sekačkou.

hodnocení

3x

Mám takový ten univerzální sekačko-křovino-pilo-střiho kombajn z Lidlu, a tam se výslovně uvádí, že při dlouhodobém uskladnění se má benzín odstranit, resp. spotřebovat do nuly. Důvod je podle manuálu ten, že když se benzín odpaří, zbydou tam po něm nějaké sračky, které to můžou zalepit.

111®
hodnocení

2x

bez benzínu, vymrazí se z něj voda

olda*
hodnocení

0x

Zdravím benzín by se měl 100% všechen spotřebovat a nenechávat jej přes zimu. To Vám řeknou ve všech prodejnách , kde se dají koupit.

mak*
hodnocení

0x

Lepší bez benzínu, ale já jak na podzim skončím, tak sekačku hodím do kůlny. Na jaře vytáhnu, zatáhnu a špagát a běži. Nikdy jsem neměl problém, olej měním tak po 5-ti letech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]