Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moje Nolina 180 cm vysoká byla o prázdninách přelita. Mám ji krásnou 20 let, bez problému a teď pohroma, půda byla pořád vlhká, nevysychala, už tam byla asi plíseň. Plíseň byla i na listech ( zelené tečky), listy všechny postupně uschly, nakonec jsem celý vršek s listy ustřihla. Nolinu jsem přesadila do půdy na palmy, zespodu měla už jen 1 kořen. Co víc dělat? Jak ji zachránit?
Jak píše Kami, zemina pro palmy není pro nolinu vhodná. Kor pokud měla problém s hnilobou. Na vašem místě bych ji přesadila do substrátu pro kaktusy, nebo namíchat substrát s přídavkem hrubého říčního písku. Musí být takový, aby voda rychle protekla a dobře vysychal. Spodek noliny očistit, klidně pro desinfekci posypat práškem z dřevěného uhlí (případně opláchnout slabým roztokem hypermanganu), zasadit a cca 10 dní nezalévat. Pak začít s opatrným zaléváním, substrát musí vždy proschnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.