Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potah zahradního sluníku

Od: rebeka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, můžete mi někdo poradit, jak prodloužit životnost zahradního sluníku (potahu), třeba čím nastříkat. Byl docela drahý a tak bychom ho chtěli uchovat co nejdéle. Děkuji za každou radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

3x

Výraz sluník neznám. Existují slunečníky. Většina má při koupi přítomen i návod na údržbu. Na textil lze použít impregnaci (ta není jen a pouze proti vodě), na kovové části, kde dochází ke tření či pohybu potom mazací spreje (olej). Víc mě nenapadá. M.

hodnocení

1x

Nevím, co je sluník, ale pokud to je používáno podle návodu a bylo to drahé, mělo by to také vydržet.

hodnocení

0x

Můžete objasnit co je sluník? Je tím myšlen slunečník?

rebeka*
hodnocení

Sluník je deštník proti slunci.

Zřejmě domácí, rodinný pokus o název.

Tak vznikají novotvary. Původně jsem používala "slůník" pro mládě od slona. V naší oblasti - střední Čechy - se vžil název "slunečník". Co se týká trvanlivosti, máme obyčejný, levný slunečník již dvacet roků a stále je netknutý, používáme jej každoročně po celé léto. Drahý slunečník vás pravděpodobně přežije.

hodnocení

0x
My máme na sluníku průhlednou silnější fólii již mnoho let,vystrihnutou do tvaru a driv to taťka měl prichycené kolicky ale mamka pak sehnala takové okrasné sponky. Tento sluník byl před 25 lety drahý,a byl úžasně velký. Předloni jsme sundali folii a jeste uzivali.barva pobledla.no a letos uz je chudak sluník samá dírka.ale myslím že uz je to vekem :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]