Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, při výletě v Prachovských skalách jsme našli asi 20 listů červené barvy (viz příloha). Žádný strom v okolí je ale neměl. Při omaku působí jako umělé, ale po zlomení vypadají na zlomu jako živé. Asi je tam někdo přinesl pro pietní účel.
Nevíte ale někdo, z jakého stromu nebo keře je tento list (umělá kopie listu)?
Předem děkuji za odpovědi.
Matylda
Nevím přímo z jakého je to stromu, ale jde o listy nějakého exotického druhu používající se ve floristice k dekoracím ze suchých materiálů. Jsou to reálné listy z reálné rostliny, ale tento je barvený. Přírodní má zcela normální šedozelenou barvu.
Ruj mám, toto není její list. Tvarově neodpovídá a žilkování také ne.
Prosím tazatelku, ať dá foto i z druhé strany listu a ať je poznat velikost (změřit). M.
Dobrý den, omlouvám se za pozdní odpověď, ale byla jsem pracovně na SK. Zároveň všem v diskuzi děkuji za odpovědi s možnou identifikaci listu. Přidávám další fotku listů z obou stran a velikost (většina listů je cca 5 cm velká). Zlomit jdou zcela bez problémů a na zlomu nepůsobí uměle. I kdyby ale byly, tak mě zajímá, jakého keře je to napodobenina. Ještě jednou děkuji spolupráci a mějte se. Matylda
Dobrý den, tak záhada je asi rozluštěna. Zřejmě se opravdu jedná o listy Monety, které se sem dovážejí pro dekorativní účely, viz: obchudekudavidka.cz/... Asi ve skalách proběhla nějaká oslava nebo pietní akt, a tak se tam ty listy dostaly. Nic jiného mě momentálně nenapadá. Všem účastníkům diskuze každopádně děkuji za zájem a mějte se. Matylda
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.