Nejste přihlášen/a.
11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
nov
3x
Také myslím, že je to zimolez. Tazatelka pozná oč vlastně jde až podle květů.
doplněno 28.08.19 10:54:
Barvínek má listy lesklé, kdežto zimolez matné.
Také jsem si to původně myslela,ale barvinky prece nemaji takovéto červené slahouy
nebo jsem aspon zadne jeste nevidela
každopádně se ráda priučím![:) :)]()
sisi®
Netvrdím na sto procent, že je to barvínek, ale opravdu existují různé variety, načervenalé nebo panašované formy, dokonce jsem jednou někde viděla panašovaný barvínek - zrovna kvetl - s velkými listy, tak třikrát větší než normálně.
marcela69*
Děkuji ji Vám všem za podnětné odpovědi. Přikláním se k tomu zimolezu a zapátrání na netu k zimolezu ovíjivému, a našla jsem, že by to mohl být ten co jehož stonky a listy mají nafialovělý nádech, zatímco květy jsou purpurově červené a mají příjemnou vůni. Ale uvidíme, až vykvete.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]