Nejste přihlášen/a.
Houby rostou ve smrkovém a borovicovém lese, nejsou červivé, nejsou hořké, rostou 2, 3 až 5 pohromadě, voní velmi jemně, je jich až 50 na jednom místě na Valašsku
Já myslím, že je. Má dost proměnlivý vzhled a za mokra není klobouk rozpraskaný. Hřib hnědý (dříve suchohřib) to taky není, ten má masivní třeň. Ale možná se mýlím, musel bych ho mít v ruce. Pokud je ta houba měkká, je to babka. Taky podle toho žlutomasého lomu. Suchohřib na lomu lehce modrá.
Fotky nejsou zrovna nejkvalitnější, ale spíše to tipuji na Klouzek peprný (Hřib peprný). Ukazuje na něj většina rozlišovacích prvků.
Babka to zcela určitě není.
@kepler: Zřejmě jsi ještě neviděl Klouzek peprný. A navíc jsi barvoslepý, protože rourky houby na fotce jsou tmavě hnědé.
@tigra: Je mi líto, ale Klouzek kravský vypadá trochu jinak. Zrovna dneska jsem jich několik z lesa přinesl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.