Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měření hladiny oleje u sekačky

Od: briggs odpovědí: 1 změna:

Zdravím, jak se správně měří hladina oleje u sekačky, kde je měrka zajištěná bajonetem a ne na závit? Má být měrka "položená" na horní polohu bajonetu, nebo až dolů, kde ji stačí už jen otočit aby se zajistila? Dělá to pak rozdíl cca 1cm a nechci tam toho oleje mít zbytečně moc. Návod jsem samozřejmě ztratil. Jedná se o sekačku Stiga s Briggs motorem. Ta stejná otázka platí i pro motor Vari XP-200. Tam se v návodu píše, že se měrká má pouze zasunout po zavit, ale nešroubovat, jenže tam je taky bajonet, tak jsem celkem zmatenej z toho :-D díky

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když jsem si naše návod k rotační sekačce, tak je tam popsaná výměna oleje a kolik je náplň nového oleje.

Takže když bude sekačka v klidu a ty vytáhneš měrku oleje, tak musí být olej ve vymezeném rozsahu.

Pokud se ti to nezdá, tak vypusť starý olej a nalej patřičný objem nového oleje do motoru. Pak nech stroj v klidu a třeba za půl hodiny se podívej kam dosahuje hladina oleje při doporučené náplni od výrobce. Podle toho můžeš příště doplňovat olej.

Pokud chceš přesné instrukce, tak si musíš vyhledat návod k obsluze pro tvůj konkrétní stroj na internetu nebo můžeš zkusit napsat prodejci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]