Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo stále odhrabuje kůru od keřů?

Od: mh odpovědí: 6 změna:

Kolem keřů (růže a pod.) na zahradě mám nasypanou dubovou kůru aby nerostl plevel a půda nevysychala. Již druhým rokem nějaké zvířátko si dá tu práci a kůru od keřů v noci odhrabuje kolem celého keře a to pravidelně vždy když ji nahrnu zpět. Třeba každou noc a od všech keřů (jsou čtyři). Kočka, si myslím, to není. Coby to mohlo ale být? Čekám, že ho to přestane bavit ale má výdrž.

Kdo stále odhrabuje kůru od keřů?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

8x

Kosáci. Když se do toho dají, lítá to vzduchem. Hledají hmyz, žížaly...

hodnocení

2x

To vyhrabávání jsem přisuzovala cizím kočkám, ale pak jsem zjistila, že tok opravdu dělají kosáci.

72mona3*
hodnocení

1x

Přesně tak, kosi. A samozřejmě i jiní drozdovití, možná i vrabci. Ale kosi jsou na to experti. Než jdu síct, ručně musím posbírat kůru. M.

hodnocení

0x

A jestli máte někde blízko kolonii kavek, tak ty tohle také dělají s velkým gustem.

mh
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Kosů je tady u nás dost ale ještě jsme nikoho nepřistihli. Děje se to v noci. Že by kosi byli v noci tak aktivní? Máme v dřevníku kunu. Nacházíme malý černý "trus" válcovitého tvaru asi tak 4 cm dlouhý. Podezříváme i jí. Ale zase proč by to dělala?

72mona3*

Kosáci jsou aktivní hodně brzo ráno. U nás určitě už v pět. V noci ne, to spíš ještě přichází v úvahu ježek. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]