Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak bojovat s hryzcem?

Od: ivanhorseman® odpovědí: 6 změna:

Před 3 týdny mi odešla 3 letá jabloň Jonagold- během 14 dní najednou totálně uschla i přes zalévání. Nyní to vypadá na druhou jabloň - Discovery a stejné příznaky. Domnívám se , že se jedná o hryzce co ukoušou kořeny. Jak s nimi bojovat? Prohlížel jsem okolí a žádné díry okolo stromu do země jsem nenašel.

Jak bojovat s hryzcem?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pro nový stromek platí, že se usazuje do koše - tj. např. králičí pletivo kolem kořenů stromů.

jinak - poradte.cz/...

liska5
hodnocení

0x

Hryzec se pohybuje tunelama, které mu vyhrabal krtek. Aspoň u nás si tak došel ke kořenům švestky. Vytáhla jsem ji jako kolík bez kořenů. Nejdřív se hodně viklala.

72mona3*

Hryzec si (na rozdíl od krtka) vytváří chodby těsně pod povrchem. Někdy je vidět lehce zvedlá hlína po celé délce chodbičky. Dost často se také stává, že se do ní při chůzi proboříte. Tak jsme většinou předem přišli na to, že je na zahradě máme. Až později jsme počítali škody, většinou na bramborách. Kočky je docela úspěšně chytaly, ale jen ty mladé, nezkušené. Jinak nepomáhalo nic, ani vibrace (větrníky z PETek). M.

hodnocení

To máte asi pravdu, protože jak jsem okukoval poškozený stromek tak jsem zaregistroval pod nohama takovou "načechranou" půdu. Ale jak tu mrchu vyhnat nebo lapit?

hodnocení

0x

Tyhle potvory mají rády ,,klid na práci´´. Proto se na jejich plašení používají různé plašiče na bázi vibrací - ano, i vibrátory určené do zcela jiných děr jsou prý dost účinné ( nezkoušel jsem *smich*)

Já jsem to vyřešil pomocí lišty zatlučené do země a na to jsem dal PETku - něco jako tady

telereceptar.cz/...

akorát jsem se nepáral s těmi postranními lopatkami, jen obyč PETka s dírou ve dně. Jak fouká vítr, ťuká to do té lišty, to se těm potvorám nelíbí a zdrhly

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]