Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slézová růže, máte zkušenost?

Od: maky® odpovědí: 6 změna:

Přála jsem si slézové růže k plotu na zahrádku, koupila sazenice na začátku léta, pěkně rostly, velké listy, ale ne moc do výšky. Květy jsem ještě letos neočekávala. Nyní, asi vlivem deštů, listy rezaví, hlavně spodní, jakoby na ně lezla nějaká plísen. Ty ošklivé odstranuji. Je to normální? Děkuji za radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Normální to není, časté bohužel ano. Je to myslím nějaká rez a zkusila bych ošetřit fungicidem, raději preventivně.

liska5
hodnocení

0x

Měla jsem je kdysi na chalupě na východní straně. Dařilo se jim, krásně kvetly ve více barvách. Ale taky chytly od spoda nějakou plíseň nebo houbovou chorobu. Vím, že mi soused radil stříkat je kuprikolem.

72mona3*
hodnocení

0x

Ano, stává se to. Také jsem ji zkoušela jeden rok...pak jsem ji zlikvidovala. To jsem ještě nepoužívala žádné pripravky (fungicidy). Teď používám skoro na vše (letos Dithane). M.

athenaise*
hodnocení

0x

Ano, stává se to, je to rez slézová a nejste jediná. Je nutné v tomto roce pravidelně odstraňovat napadené listy a hned je likvidovat ( spálit) nenechat na záhonu nic z napadených částí a pro příští rok včas stříkat proti rzivosti. prohopo.cz/...

hodnocení

0x

Vzhledem k letošnímu počasí jsou ty slézy fakt hrozné. Loni jsem je měla překrásné, letos už je mám ucvaklé až u země a pokud to bude příští rok to samé, tak je vyhodím. Nevidím smysl stříkat chemií něco, čemu nesvědčí u nás růst.

hodnocení

sisi, také to tak praktikuji, čemu se na naší zahrádce nelíbí, to zruším. Topolovky vidím roky na sídlišti před paneláky, vždy kvetou, ale nyní jsou některé celé suché. Tak uvidíme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]