Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Orchidej - po odkvetení ustřihnout?

Od: brumla* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.

Odkvetla mi orchidej, většinou stonky uschly a ty jsem pak odstřihnul.

Teď po odkvětu na některých rostlinách zůstaly zelené stonky, které ne a ne uschnout. Mám je nechat nebo také ustřihnout?

Děkuji za odpověď.

Orchidej - po odkvetení ustřihnout?
Orchidej - po odkvetení ustřihnout? #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cesmina*
hodnocení

3x

Na druhé fotce vidím na konečku poupátka .Já stříhám jen ty co uschnou.Na těch zelených po čase vyraší postraní větvičky s poupaty.

liska5
hodnocení

2x

Mně tady poradili ustřihnout nad třetím očkem odspoda. Tak to dělám. Prý příště se některé z těch tří oček probudí a vyrazí z něj lodyha s dalšími květy. Prý. Zatím čekám.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Jak píše liska5, odstřihnout tak 2-3cm nad 3. očkem (kolínkem) od zdola. Pokud bude mít orchidka příznivé podmínky a sílu, vyžene boční stvol ještě s několika květy; pokud nebudou příznivé, douschne a vy doodstřihnete. Pokud byste neodstřihl, vyhnala by (za oněch příznivých podmínek) z některého z nejvyšších oček. Ale ty vrchní jsou slabé, tak by to byly třeba jen 2 kvítky a menší. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]