Nejste přihlášen/a.
Loni jsem si koupila ve výprodeji aukubu.Mám ji venku v květináči jako přenosnou.Dočetla jsem se ,že se dá pěstovat i u nás venku.Máte ji někdo prosím vás zasazenou na zahradě a jak se jí tam daří? A v jaké výšce n.m..Děkuji
Mám ji na zahradě asi tři roky. Žádná hitparáda to tedy není, ale taky nějaký výprodej. Zasazeno s tím, že buď poroste nebo ne. Na jaře omrzá pozdními mrazíky, v létě se popálí sluncem, i když na ni svítí jen chvíli odpoledne. Zapomenete chvíli zalít a hnědnou listy. Zatím jsem se nerozhodnul, co s ní. Místo: Polabí.
Takže u nás skoro v sedmistech metrech to nebudu zkoušet a budu ji udržovat v menší velikosti jako přenosnou.Děkuji.
Tak já bych to s aukubou tak kriticky neviděl, měl jsem jich několik, ale stav jsem zredukoval na 3 kusy v květináčích, používám ji jako přenosnou, nejotužilejší rostlinu.Jsou roky, že ji vůbec neuklízím a snese minimálně -15 i v květináči.Když uhyne, tak jedině z přemokření, je na něj velmi citlivá a zalévám až když skoro v nádobě vyschne.Hnědnutí a černání listů je z přemokření a následné hnilobě kořenů, většinou si lidi myslí, že toto hnědnutí je z nedostatku vody, ale opak je pravdou, toto jsem zjistil u lidí kterým jsem tyto dřeviny rozdal.Mám je na JV, takže skoro celý den slunce, jestli někomu se pálí na slunci listy, je to tím, že listy vyrostly ve stínu a na slunce nejsou přivyklé, to se stává i u jinách přenosných rostlin. Když je rostlina v převážném stínu, tak má mnohem větší listy a málo žluté listy, na slunci jsou tedy listy poloviční a více žluté.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.