Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak snížit vysokou třešeň

Od: etela® odpovědí: 4 změna:

Máme na zahradě třešeň a je velmi vysoká a rozložitá. Letos byla obalena plody,ale byly malé i když zaléváme - zahrada je u řeky. Je možné strom nějak ořezem snížit a upravit? A kdy? Plody z vršku stromu stejně nejdou otrhat.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Seřízněte větve jdoucí nahoru na nižší větvení, aby nezbyly pahýly. Udělejte to v době sklizně. Otrháte na zemi i jinak nepřístupné plody.

doplněno 17.08.19 17:36:

Jabrako, já jsem psal, že teď? Vy sklízíte momentálně třešně?

jabraka*

Udělejte,jak radí Pokop,když do podzimu vyrazí další letorosty,také je ještě odstraňte.

JB

jabraka*
hodnocení

1x

V okolí je mnoho třešňových stromů,vyšších jako 15 m.Jen já mám třešni do 3 m od země.Dosáhl jsem to pomalurostoucí podnoží,divokou třešní z hor.Ta roste velmi pomalu .Do kořene jsem rouboval chrupku.Rouby vytvořily základní korunu,která neroste více jako 3 m.Kostru samozřejmě zakracuji.Dnes se dá pořídit i z pěstíren třešeň pomalurostoucí,nebo také sloupová.S tou,co máte na zahradě,moc nesvedete,ale rozumně krátit výhony jde,Jen se musí počítat s tím,že čím víc se řeže,tím víc narůstá.

JABRAKA

floro*
hodnocení

1x

Nijak. Buďte rádi, že máte krásný narostlý strom, jakýkoliv řez strom znehodnocuje a zkracuje jeho životnost. Třešně co nesklidíte nechte ptákům, a zasaďte si vedle zákrsek, který plodí rychle, nevyroste a sklidíte celý, a jeho životnost je max 15 - 20 let, narozdíl od té velké.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]