Nejste přihlášen/a.
Máme na zahradě třešeň a je velmi vysoká a rozložitá. Letos byla obalena plody,ale byly malé i když zaléváme - zahrada je u řeky. Je možné strom nějak ořezem snížit a upravit? A kdy? Plody z vršku stromu stejně nejdou otrhat.
V okolí je mnoho třešňových stromů,vyšších jako 15 m.Jen já mám třešni do 3 m od země.Dosáhl jsem to pomalurostoucí podnoží,divokou třešní z hor.Ta roste velmi pomalu .Do kořene jsem rouboval chrupku.Rouby vytvořily základní korunu,která neroste více jako 3 m.Kostru samozřejmě zakracuji.Dnes se dá pořídit i z pěstíren třešeň pomalurostoucí,nebo také sloupová.S tou,co máte na zahradě,moc nesvedete,ale rozumně krátit výhony jde,Jen se musí počítat s tím,že čím víc se řeže,tím víc narůstá.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.