Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hubeni křídlatky - Vase zkusenosti, herbicid

Od: nimha® odpovědí: 5 změna:

Zdravim,

bojujeme uz leta na chalupe s křídlatkou (asi kridlatka japonska). Zasadila ji pred 25 lety babicka jako nenarocnou vlhkomilnou rostlinu (mame tam takovou mokrinu) a rozmnozilo se to tak, ze to nyni okupuje tak 40m2, a co horsiho, chysta se to na obecni louku, ktera je za silnici, coz by byl docela prusvih.

Dosud jsme to resili sekanim a kopanim korenu + lokalne nejaky bezny herbicid. Nyni resime nejaky masivni postrik - zkouseli jste na ni neco?

Otce napadlo zajet do Polska, nemame to daleko, kde se jeste pry volne prodava "echt" Roundup Klasik (u nas uz volne neprodejne), ale me se to svinstvo tam moc davat nechce... co jsem koukal na web, radi se obecne "light" Roundup Bioaktiv a postrik ted na prelomu srpna a zari.

Predem dekuji za Vase rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nemám chemii na zahradě ráda, ale tady bych asi zkusila Garlon:

agrobio.cz/...

hodnocení

3x

Glyfosáty mají sníženou účinnost vlivem změny receptury, takže zbývá Garlon. Svinstvo sice na zahrádku nechcete, ale vaše metoda "škádlení" plevele zřejmě nemá úspěch.

doplněno 16.08.19 14:39:

Roundup ne, použijte Garlon.

hodnocení

1x

S chemií neporadím. Já ji (křídlatku) před lety vyhubil kombinací sekání a kopání, tedy přesně tak, jak Vám se nedaří. Trvalo to sice asi tři sezóny, ale je pryč. Respektive přestěhovala se k tchánovi. Ten jí chodí domlouvat a ona si z něj nic nedělá :-D. To Vaše sekání a kopání asi nebude moc intenzivní, když se křídlatka chystá "přes silnici".

hodnocení

Diky za tip, takze bud tedy Roundup nebo ten Garlon.

Ad mechanicke niceni (kopani), no, je pravda, ze to uplatnujeme jen na krajich te plochy kam leze. Na celou neni cas a sila.

hodnocení

0x

za mě jedině garlon likvidoval jsem škumpu 100% nic jinýho nezabralo .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]