Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sekačku ruční nebo elektrickou?

Od: hankas® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

Měla jsem elektrickou sekačku,ale rozbila se mi,mám malou zahrádku asi 60m2,tak uvažuji, že by mi stačila ruční vřetenová sekačka. Kterou byste mi poradili? Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Doporučím opět elektrickou, nebo jestli se vám nechce tahat se šňůrou, tak akumulátorovou. Benzínová na takový kousek asi nemá smysl.

hodnocení

3x

Určitě elektrickou - ta vřetenová je docela na fyzičku a krom toho nesbírá posekanou trávu

hodnocení

Dobře a pomůžete mi vybrat nějakou do 2000 Kč? sekacky.heureka.cz/...

Děkuji

Pro ženskou je to opravdu velká námaha. Ještě ji mám v kůlně, nikdo to nechce. Beru dotaz částečně jako připomínku pro sebe, abych ji odvezla do sběrného dvora. Nekupovat!

My máme taky malý trývník, v roce 1998 jsem koupil sekačku MTD se záběrem 32 cm a jsem s ní spokojen - sekáme každý týden a sekačka slouží už přes 20 let bez jiné opravy, bez jediného náhradního dílu. I nůž je ještě původní. Navíc je lehká, dobře se s ní jezdí i dětem.

Je to starší bráška tady této - myslím že taky stál tehdy okolo 16 stovek

mall.cz/...

hodnocení

Tak moc děkuji ,koupím ji :)

hodnocení

0x

Jestli chcete jenom ušetřit, tak to nedělejte, protože nakonec budete kupovat k té ruční ještě tu elektrickou. Já mám také malý pozemek k sekání, protože pěstuji hlavně zeleninu a mám záhony, ale tou vřetenovou na ruční pohon bych to teda nesekala. Ale mne sekání nebaví, Vás třeba ano. Ale byla jste zvyklá na elektrickou a tohle je úplně něco jiného.

figurek*
hodnocení

0x

s ruční sekačkou je dřina. Moje babička si ji kdysi koupila a pak ji nemohla používat. Trávu jsem jí potom musel sekat já a měl jsem z takového sekání popraskané puchýře na dlaních.

Pokud máte méně než 70 kg, tak ruční sekačku prostě neutlačíte.

mak*
hodnocení

0x

Ruční vřetenovou v žádném případě. Ta je vhodná jen na velmi malé plochy a velmi časté sekání. Když tráva přeroste jen o málo, začne se zasekávat a nic s ní neposekáte. Na takový kousek vám stačí nejmenší elektrická sekačka, která bude možná i levnější než ta ruční.

Abych tu vřetenouvou jen nepomlouval tak má jednu výhodu: Trávu neseká, ale stříhá takže konce nejsou roztřepené. Existují i vřetenové sekačky s pohonem, ty jsou vynikající, avšak také velmi drahé.

kenav

Když jsem měl slepice tak od teto sekačky travu zraly,jine se nevsimly.

hahanaj*
hodnocení

0x

za tisícovku koupíte sekačku

emahome.cz/...

vřetenovou si nekupujte

hodnocení

0x

Máme také malou zahrádku, ale pořídili jsme malou sekačku se sběrným košem bateriovou. Jsou u ní dve baterie a je to velká výhoda. První sekačka mela šnůru a já jtrnula, kdy ji přeseknu.

Je lehoučká, donesu si ji po schůdkách do zahrádky sama.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]