Nejste přihlášen/a.
Mám na zahrádce ostružiny.Byly pěkné, měly hodně nasazených plodů, ale najednou začaly listy žloutnout a poté usychat. Na výhonech se nejdříve utvořily tmavé fleky a plody se začaly sesychat.Poradí mi prosím někdo z čtenářů?Děkuji M.
Jedná se o rez, není to nijak nebezpečná choroba, že byste musela keře vykopávat a pálit.
Jen přístí rok keře více prostříhejte, aby nebyly husté, byly více vzdušné. Záleží také na jakém je máte místě.
Já bych se na to vykašlala. Sezona pomalu končí, ostružiny sesbíráte a odplozené šlahouny zlikvidujete. Na co to zbytečně stříkat, když stejně ty listy časem uschnou? Ostružiny plodí na jednoletém dřevě a to je jistě v pořádku. Letošní počasí různým rzím apod. nahrává, všechno je jaksi divné, protože prší více než loni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.