Nejste přihlášen/a.
Nevím, co mám dělat se sousedem, který použil Roundap asi 0,5 m od jeho plotu směrem do naší parcely. Mám zde nasazeny fazole-švábky vysoké a v jedné rovině i tuje smaragd. Asi mě chce otrávit a zničit vše. Děkuji za radu.Mamča
Roundupem vás neotráví. Jedná se o herbicid, který je pro člověka jedovatý stejně, jako kuchyňská sůl. Ale jako herbicid může zničit vaše rostliny, pokud se jim dostane na listy - to zjistíte už za dva dny.
Lidi, já vás nechápu. O Round up se už dlouho mluví, že se zakáže. Nejspíš z důvodu, že jeho účinky nejsou zas až tak banální, jak se obecně myslí. Nezakázal se zatím jen z důvodu, že je to prostě byznis jako kráva. Prachy až na tom prvním místě. No a pak právě si lidé naivně myslí, že je asi tak nebezpečný jako sůl a šplícháte si to po litrech na potraviny a na zahrady, kde trávíte volný čas.. Ale no tak... neblázněte.
Soused nesmí na váš pozemek nic vypouštět, ani dešťovou vodu, natož stříkat a používat pesticidy. Poškodil váš pozemek, resp. vaši úrodu, můžete po něm vymáhat škodu. Škodu nafoťte, pošlete na obecní úřad.
Pokud máte dobré vztahy, tak se ho zeptejte, co ho k tomu vedlo, jak si to může dovolit (šahat na cizí majetek) a pošlete ho do háje (slušně řečeno).
Nechápu problém. Nebo spíše nechápu tazatelku.
Roundup používám vcelku běžně a to i blíž, než 0,5m od plotů sousedů. Nic proti nim nemám, rozhodně je nechci otrávit, stejně tak jejich zeleň - vycházíme spolu skvěle a zrovna dnes jsme grilovali.
Taztelce bych doporučil odbornou pomoc
Vždy jsem věřil návodu, že Randap je neškodný , působí jen dotykově. Letos jsem se rozhodl vymýtit přesličku ze skleníku.Jsem si jistý, že jsem štětečkem potíral jen rostliny přesličky, nicméně po čase začaly chřadnout v okolí rajčata, okurky i papriky. Pravděpodobně se randap přenesl dotykem kořenů a nebo druhý den zalitím.Škodou jsem byl překvapen.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.