Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za rostlinu

Od: karel107 odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, co je to za rostlinu a jak se o ni starat
Co je to za rostlinu
Co je to za rostlinu #2
Co je to za rostlinu #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

3x

Pryšec zářivý - "trnová koruna". Potřebuje světlo, může i sluneční, a umírněnou zálivku. Podle toho, jak vypadá ten váš, tak moc světla neměl. M.

hodnocení

2x

Pryšec česky nazývaný trnová koruna.

V odkazu je i základní návod na pěstování. Mnoho dalších návodů je na netu. Moje zkušenost - chce slunce a střídmou zálivku. Když nezalijete, neuhyne, jen opadá část listů, Starší rostliny mohou být vzhledem k trnům nebezpečné pro děti. Proto nedávat někam, kde může květináč spadnout.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Já ještě dodám, že tato Trnová koruna je sukulent, takže nesnese přelévání a vodu v podmisce (pozor na ten ozdobný obal na květník). Pokud někdy přeschne => shodí listy, které opět brzy narostou. Při množení se nejlépe ujme řízek zapíchnutý do květníku k "matce" => symbióza. Ida

liska5
hodnocení

0x

Takhle listnatou euforbii jsem ještě neviděla. Pokaždé měla jen vrcholový střapec menších lístků.

sebor*
hodnocení

0x

Ahoj, máme ji na slunném balkoně celé léto, přes zimu nad radiatorem za oknem. Zalévat málo, klidně hodně stříhat, stále kvete malými červenými kvítky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]