Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem rostlinky očistil jarovou vodou.
Žádné škůdce jsem z prvu nenašel, až po delší době mi to nedalo, a na kmíncích rostlinek jsou přisaté podle mě puklice-hledal jsem na netu.
Je na to nějaký postřik prosím? Na netu psali, že se obtížně likvidují a lepší rostliny vyhodit-ikdyž to bych nerad, rostliny jsku pěkné.
Děkuji, David
3x
Zdravím. Vyhodit? Nesmysl! Pokud máte zahradu nebo balkon, před deštěm starým kartáčkem na zuby (namáčejte v octové vodě) odstraňte "pokličky" puklic, tím obnažíte savé škůdce pod nimi schované, osprchujte a položte ven na zem na déšť. Přeživší škůdci se utopí. (Nejde-li to ven, nechte ležet nějakou dobu ve vaně). Určitě nějaká vajíčka přežijí a objeví se nové puklice => opakujte. Tak 3x po 14 dnech. A na zimu je dobré zapíchnout - jak píše @liska5 - hnojivé tyčinky s insekticidem Pravado Care. Boji zdar! Ida
0x
Dostala jsem citroník a mám na něm puklice, stírám je alpou na vatičce.Existuje něco čím se jich mou zbavit.Mam v plánu koupi nový substrát a kořeny vykoupat ve vlažné vodě.Pomůže to?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.