Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praskající rajčata

Od: maky® odpovědí: 5 změna:

Je fajn, že každou chvíli zaprší, ale praskají vám také rajčata? Hned je utrhnu a zpracovávám, nemáte někdo radu, jak tomu alespon trochu zamezit? Děkuji. :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

2x

Protože je nepravidelně zaléváte ,tak praskají. Taky to je asi tím deštěm a pak zas je necháte vyschnout a to je právě ta příčina.

hodnocení

Díky, no jo, prší každou chvíli, ani to nestihne vyschnout, tak se nedá nic dělat.

liska5
hodnocení

1x

Deštěm ano, ale taky to je odrůdou. Když si čtete o jednotlivých odrůdách, tak je u nich napsáno, zda jsou nebo nejsou náchylné k praskání.

hodnocení

Aha, příště koupím jinou sadbu, ted jsem se ptala kamaráda a jemu nepraskají, ta to bude opravdu odrůdou.

pavelpavel*

Maky : Liska má pravdu. Já letos poprvé rajčata na balkoně a chce to hodně číst u těch semen jak jsou odolná na praskání i nemoci a také jak je zalévat, protože jinak praskají. Já to zkusil zalejt ve 13:00 v tom vedru a hned jedno ruplo, tak jsem si to ověřil a snědl ho. Zaleju ráno akorát a večer akorát a nepraskají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]