Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí výroba randapu

Od: joky odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
zaujal mě návod na domácí výrobu randapu. Hledal jsem něco méně chemického. Co si o tom myslíte?

Domácí Randap:
1 hrnek jemné mleté soli
1/2 hrnku teplé vody
3 hrnky octa
1 dl jaru

Vše smíchat a rozpustit bez jaru, ten přidat až je vše dobře rozpuštěno. Roztok se už dále neředí a používá k postřiku.

Znáte to někdo?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zkusila jsem to, ale nefungovalo to.:(

hodnocení

3x
Podle mého dosáhnete po čase zasolene a prekyselene půdy, pokud to bude větší koncentrace na plochu. Lépe se jeví aplikace jen horké vody. Nebo motyka záleží kde to je. Do záhonů bych to dlouhodobě nelil.

hodnocení

0x

Když to čtu, tak musím říct: zlatý Roundup než tohle.

rv*
hodnocení

0x

Ta sůl zasoluje pozemek, takže tam třeba nic neporoste. To roundup je stejně toxický jako sůl a v přírodě se rychle rozloží.

figurek*
hodnocení

0x

směs sůl+ocet+jar nastříkat na zahradu? *ee* *blee*

Nechcete použít raději ten Roundup?

roundup
hodnocení

0x

Ach, co budeme používat když se přestal vyrábět a nebo se chystá teprve zákaz používání. Jaká bude náhrada?

liska5

1/ Vrátíme se znovu k motyce. Nebo to žíhnem autogenem .

2/ A ještě se naučíme jíst plevely

Taková bršlice, kopřivy, nebo ptačinec žabinec ochucený lichořeřišnicí, posypaný slézovými kolečky a zdobený sedmikráskami... *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]