Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, toto nám letos dělají rajčata. V předchozí debatě jsem se dočetla, že to je způsobeno nedostatkem vápníku. Lze takto "poznamenané" rajče oříznout a sníst? Nebo je už tam nějaká plíseň, takže raději celé vyhodit? Děkuji
To tady nedávno někdo ukazoval. Já zatím jsem amík, ale nepršelo u vás extrémně? Není to přelité? Nebo ten vápník to já nevím. Věnuji se rajčatům první rok na balkoně a rostou dobře zatím a už jsou k jídlu. Jinak dělal jsem kdysi v zelenině a šéf vždycky říkal, že se to jíst nemá. Jasně, že někdy něco oříznu, ale toto už je moc. Vyhodit jinak může být i zle po tom.
Škoda, že to řešíte tak pozdě. Wuxal je 50% roztok ledku vápenato-amonného s 1% kys. borité a dává se ho 40ml. Řešil jsem to při prvních příznacích, Wuxal nebyl. První pomoc do 10l konve malá lžička vápna a důkladně rozmíchat, na list. Pak jsem dával ledek vápenný 20g na konev, zase na list.Počasí bylo příznivé, že listy rychle oschly. Další postižené plody už se neobjevily. Při výrazném přebytku dusíku je vápník nedostupný, i když v půdě je, proto postřik na list. Snad vám to pomůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.