Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
poraďte, jak zničit mravence, které máme na zahradě. Letos se jich ukázalo opravdu hodně. Jsou i v trávníku, ale hlavně v záhonu. Jak se jich jde zbavit?
Děkuji
Pokud množství mravenišť překročí únosnou mez likvidujeme je s úspěchem Biolitem na mravence. Máme tuhle pixlu už asi 5 let a pořád z ni sypeme a pořád funguje. Stačí opravdu špetka v blízkosti mraveniště a oni si to nanosí do hnízda a celou kolonií mravenců to zničí.
Id, Vy jste fakt zrůda.
A vůbec všichni, kterým mravenci vadí.
Je to součást přírody, ne? Je jim teplo, tak lezou ven, kdyby byla zima, tak se napovrch dostanou jenom při rojení.
Klidně mě nazývejte jak chcete, poprvé za dva roky jsem ochutnala jahody. Zatím jsem je pěstovala pro mravence.
Teď mě vysvětlete, proč se prodávají přípravky na hubení mravenců. Výrobce nazvete jak?
Pitomio - mně mravenci nevadí, také jich mám plnou zahradu. Jenže když si udělají hnízdo u rostliny, ta časem může zahynout. A tím nemyslím fialku za pětatřicet korun... Takže v tomto případě se pak řídím heslem "zabij bobra, zachráníš strom".
Jde to i jinou cestou - mravenci se odstěhují - nesnáší vůni hřebíčku, logr, sůl, palivou papriku koření, pepř a podobně viz babské rady.
Určitě by se našly i jiné prostředky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.