Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zničit mravence na zahradě

Od: hygo odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,
poraďte, jak zničit mravence, které máme na zahradě. Letos se jich ukázalo opravdu hodně. Jsou i v trávníku, ale hlavně v záhonu. Jak se jich jde zbavit?

Děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

1x

Pokud vám přímo něco neničí, nechte je být. Jinak se s úspěchem používá SUBSTRAL na mravence (modrý "cukr"). Nanosí si ho do hnízda a...

72mona

@clayman - stejný přípravek (fipronil), jiná značka.

hodnocení

0x

Pokud množství mravenišť překročí únosnou mez likvidujeme je s úspěchem Biolitem na mravence. Máme tuhle pixlu už asi 5 let a pořád z ni sypeme a pořád funguje. Stačí opravdu špetka v blízkosti mraveniště a oni si to nanosí do hnízda a celou kolonií mravenců to zničí.

Jak zničit mravence na zahradě
jofa*

Mravenci jsou nezničtelní. Na jedné straně je "zlikvidujete" a na druhé se objeví opět. Je to nekonečný příběh.

joudic*
presne.. a opravdu funguje

id
hodnocení

0x

Běhám kolem domu s varnou konvicí a leju vřelou vodu přímo do hnízda.

pitomio

Id, Vy jste fakt zrůda.

A vůbec všichni, kterým mravenci vadí.

Je to součást přírody, ne? Je jim teplo, tak lezou ven, kdyby byla zima, tak se napovrch dostanou jenom při rojení.

id

Klidně mě nazývejte jak chcete, poprvé za dva roky jsem ochutnala jahody. Zatím jsem je pěstovala pro mravence.

Teď mě vysvětlete, proč se prodávají přípravky na hubení mravenců. Výrobce nazvete jak?

72mona

Pitomio - mně mravenci nevadí, také jich mám plnou zahradu. Jenže když si udělají hnízdo u rostliny, ta časem může zahynout. A tím nemyslím fialku za pětatřicet korun... Takže v tomto případě se pak řídím heslem "zabij bobra, zachráníš strom". *cteni*

pitomio

Jde to i jinou cestou - mravenci se odstěhují - nesnáší vůni hřebíčku, logr, sůl, palivou papriku koření, pepř a podobně viz babské rady.

zena.aktualne.cz/...

Určitě by se našly i jiné prostředky.

id

Bezva rada *zed* zasolit si zahrádku. Teorie by vám možná šla, ale praxe pokulhává.

Na zahradě mám x mravenišť velikosti středního krtince. Jak vyletí, mám je i v zahrádce a zlikvidují co se dá. Už mám libeček ve velkém květináči, aby na ně mravenci nemohli.

host
hodnocení

0x

Mravenci jsou užiteční, neničit. Žerou housenky, které by sežraly jablka, třešně, žerou další obtížný hmyz. V přírodě je rovnováha. Pokud si mravenci pěstují mšice, dají se likvidovat mšice, ale je zbytečné ničit mravence.

hodnocení

0x

Bio Formatox. Funguje spolehlivě. heureka.cz/...

hodnocení

0x

Tohle možná každý neví... mravenců je více než lidí a pozor, bere se to na VÁHU! Říká se, že jednou mravenci celou Zemi kolonizují...

Mravenci a termiti – 745 milionů tun
Člověk – 316 milionů tun
Čísla jsou platná k roku 2014.

martink
hodnocení

0x

Mně vlezli do záhonu, jediné, co mi zabírá je, když kolem záhonu vysázím afrikány, to jim nevodní. Zkoušela jsem i mátu, ale to jim moc nevadilo. Boj s mravenci je těžký:(

vimprd

a co s těma co si na vinné révě pěstují mšice to je mazec... tady láska k mravenců končí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]