Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Semena z kupovaných paprik-sprášení odrůd

Od: juglans® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den vespolek.Přiznám se,že jsem nikdy nepěstovala papriky,jelikož jsem nemám skleník a klima bývávalo jiné,tak jsem do toho nešla..Letos jsem jen tak při krájení,krásné červené papriky,odebrala semínka,že si z legrace nějaké nasiji a uvidím,co z toho bude..No,rostliny nyní už mají obalíno,květem i paprikami.Jenomže i ty největší,jsou stále jen tmavě zelené,velikosti plodů,tak polovičních,než jsem koupila..Velikost mě až tak nepřekvapuje,mám rostliny v kyblíkách a ikdyž hnojím a dobře zalévám,chápu,že nebudou tak velké..Ale co ta barva plodů?Kladu si otázku,jestli semínka byly už sprášené,jinými odrůdami,nebo ještě můžou zčervenat ke konci?Ale asi spíš sprášené,že?Kolikrát si člověk koupí i malé plody a už ,alespon načervenalé jsou..Má někdo podobnou zkušenost,nebo co si o tom myslíte..Moc děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Vydržet. Barevné papriky jsou vždycky napřed zelené a jak se blíží jejich úplná zralost tak mění barvu na žlutou oranžovou či červenou. Ale jíst se dají i v technologické zralosti ještě zelené, pak jich můžete sklidit víc, protože nejsou na rostlina tak dlouho a tak může vyživovat další násadu .
hodnocení

Jen se mi už zdá dlouho,že žádná změna.Opravdu jsou tmavě zelené.Ale asi máte pravdu,že sníme některé i takové.Jelikož,mám plno rajčat,papriky abych udělala lečo ještě nejsou.A zase když budu čekat,než se mi zbarví papriky,hrozí,že už bude po rajčatech.Fakt mě to příjde jestli nebudou červenat až na podzim:),nebo vůbec.A jak je to s tím sprášením,neví někdo?Možné by to i bylo,že?Děkuji zatím všem moc.

hodnocení

0x

konzumní x technologická x botanická zralost. Rajče je taky nejdřív zelené a divné to není.

doplněno 01.08.19 14:09:

Taky se dočkáte postupné změny barvy. Jestli je tedy před tím nesníte.

hodnocení

To sice ano,ale pak pozvolna mění barvu od žluté po červenou.Tady u těch paprik ani náznak změny,tak proto jsem si kladla tuto otázku.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Tak jsem si zrovna smazal text a znovu ho psát nebudu. Papriky u nás jdou jen ve sklenících a to záleží na druhu. Jednak je ještě brzo, ale já pěstuji rajčata na balkoně poprvé a hledám vhodný druh na balkon a protože je jich mnoho chci zkusit i rajče Siberia a Stupické a další co tedy půjde. Mám letos koupeno Tornádo F1 a to rozhodně nejsou spletli to v krámu, ale má to 160 cm a středně velká rajčátka a už dozrávají. Já chci ale velká rajčata a ne aby měla kytka 2 metry a vidím u některých jako Stupické, že je středně velké (rostlina) No to je můj boj a co se týká dalšího pěstování na balkoně všechno nejde včetně paprik a proto byla vyvinutá odrůda PAPRIKA BALKONOVKA a ta má mít dokonce 3 barvy a dle velikostí rostlin to bude typ jako keříčková rajčata, která nechci i když něco na zkoušku zasadím. Jahody budou a pažitka a celkově toho jde na balkoně hodně, ale ne vše a pariky z krámu zasadit nemá význam a bez skleníku už vůbec ne. Takže protože chci zkusit a mít i papriky na balkoně a vím, že by nedozrály, tak je super, že existuje ta balkonovka. Kupuji. Balkon se musí promyslet. Co nejmémě zeleného a co nejvíc plodů, takže nepotřebuji rajčata 2m s kuličkama, ale rajčata 1m s koulema 80g a papriky protože by nešly na balkoně, mám možnost zkusit ty balkonovky a ty můžete zkusit i vy a to kdekoliv. Něco balkon, něco zahrada a uvidíte.

Takže zatím to budu testovat jako jedinou variantu na balkon a tedy i informuji vás o tomto druhu a píšou rostliny 50cm obsypané paprikami 13-15 cm tak to bych byl spokojen. Je to jediná volba a kamarád je má, ale zatím na nich nemá papriky, ale už jsem tam delší dobu nebyl, takže možná už pariky má. Viz odkaz níže.

Paprika Balkonovka.

permaseminka.cz/...

hodnocení

Děkuji vám za podrobné psaní,uvahy,zamyšlení jaká odrůda by byla vhodná.Nicméně,vím,že toto je třeba zvážit.Já jsem si jen tak z legrace zkusila odrůdu,neznámou,vyrostlou jistě někde v jiných podmínkách..Příští rok zkusí již hledat cíleně,nějakou vhodnou odrůdu.Děkuji za odkaz a klidně někdy můžete napsat nějakou zkušenost,které odrůdy rajčat,či paprik vám šly na balkoně..Můžu vám říct,že mám na Tornádu rajčata,letos také drobná a to zalévám 2-3 denně,dle potřeby..

pavelpavel*

Rozhodně to napíšu, ale cca za rok. Také bych chtěl papriky a protože vím, že by nešly, tak jsem hledal a našel ty balkonovky. Nepálí a mají z toho být tři barvy, tzn. na jedné kytce červené a na druhé zelené. Ne na jedné kytce tři barvy. Semena stojí pár korun a rajčata to bude horší. Něco přes zimu vyberu z toho moře druhů rajčat a jak psala Liska5 chce to zkoušet. Našel jsem dvě super fotky těch balkonovek z dálky. Chci je. *palec*

eshop.cernyseed.cz/...

pavelpavel*

Koukněte také sem a jsou tam i ty barevné. SLOVANA a SLÁVY F1 vypadají zajímavě a do chladnějších oblastí, ale jestli máte skleník, což já vlastně balkon mám ... ale já si dám ty balkonovky. Ty dozrajou určitě a velikost se mi líbí malý stromek obsypaný parikama. Nebudou tak velké, ale budou moje a zadarmo.

osiva.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]