Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mokra zeď kvůli naší chybě?

Od: eva30 odpovědí: 6 změna:
Prosím o rady...bydlíme v rodinném domě a za ním máme ještě velkou zahradu,která je mírně z kopce a za ní stojí sousedovic dům.Sousedka si začala stěžovat po velkých deštích nebo narazovych, že má mokré zdi ve sklepě a že je to naše vina.Ať si dáme okapy na střechu ze strany zahrady,ať si svedeme vodu do kanalizace nebo že si bude stezovat na úřadě.Zahrada je dost velká a okapy tam nikdy nebyly,ale sousedka si zacla stěžovat až poslední dva roky.Přitom takhle žijeme po generace a nikdy si na tohle nestěžovala až teď.Na zahradě je dost podzemni vody i bez deště.Podotykam ze si stezuje jen pri velkých deštích kdy máme vsichni plno vody.My jsme ji řekly ze žádné opatření dělat nebudeme a ze chyba může byt o na její straně pokud ma špatnou izolaci baraku.Co si myslíte vy?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

@eva30 - Podotykam ze si stezuje jen pri velkých deštích
Tak ji příště seznamte s

NOZ § 1019

(1) Vlastník pozemku má právo požadovat, aby soused upravil stavbu na sousedním pozemku tak, aby ze stavby nestékala voda nebo nepadal sníh nebo led na jeho pozemek. Stéká-li však na pozemek přirozeným způsobem z výše položeného pozemku voda, zejména pokud tam pramení či v důsledku deště nebo oblevy, nemůže soused požadovat, aby vlastník tohoto pozemku svůj pozemek upravil.

hodnocení

0x

Jaká je vzdálenost mezi vaší střechou a domem sousedky? Jestli se bavíme o metru dvou pak bych okapy určitě pořídil. Pokud je to 20 metrů je to bez předmětné.

eva30
hodnocení

Těch 20 metrů určitě.Za domem stoji jeste hospodarka pak je zahrada a az pak stojí dům sousedky.
kenav

Jak velka je plocha střechy?

majkl*

Já bych to tipoval že sousedka má ucpaný odpad deštové vody a při velkých deštích se voda nestačí vsakovat, tak proto ji vlhnou stěny. Řešil jsem podobný problém a zjistil jsem že se mě rozpadly drenaže. a pří velkých deštích se mě tlačila voda do sklepa. takže chyba je u souedky.

hodnocení

0x

Někdo musí prokazázat, že to je voda od Vás, a ani to nemusí být nic platné. Pokud ze zahrady teče voda k sousedům, nikdo s tím nic nenadělá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]