Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, aksamitníky do třech dnů uschly, vůbec nevím, co se stalo. Můžete mi někdo poradit? Viz 2 obrázky přiloženy. Moc děkuji. Hezký den. Jana Z.
Dej ještě jednou fotky! nenačetly se. Aksamitníky jakože smraďošky, afrikány?
Tyhle už to mají za sebou. Rychle je vyhoďte a nakoukněte do obchodů, co je ještě k dostání. A není toho málo, co může být v truhlíku. Budete mít novou parádu za oknem. Ještě je půl léta a celý dlouhý krásný podzim před námi. Klidně udělejte truhlíky nové. Napadají mě třeba pepřence, takové ty voskované, trojzubce, begonky, anglické muškáty. Ale než zasadíte, vydezinfikujte truhlíky, mám podezření na ty prťavoučké, téměř neviditelné mšice. Mrchy jedny!
Moje letošní zkušenost se netýká vyloženě afrikánů, ale zljistila jsem, že všechny truhlíky a květináče na sunci jsou tak strašně rozpálené, tím kořeny trpí, třeba muškáty mi přetaly kvést, dokud jsem je nepřenesla do polostínu. Na jižním okně byly všechny nádoby tak přehřáté, že by všechno zašlo. Afrikánům v záhonku mezi jinými rostlinami se daří o mnoho lépe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.