Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vyhubím šťavel růžkatý

Od: alicepavlickov odpovědí: 2 změna:

Všude se mi rozšířil plevel růžkatý. Snažím se vytrhávat, ale absolutně nestíhám. Vždy kousek asi zůstane a množí se rychlostí světla. Poradí mi prosím někdo. Roste mi i v mulči a na cestičkách vysypaných kačírkem.

Děkuji mnohokrát

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

Horko těžko se ho zbavuje/ je to šťavel růžkatý,/ hlavně ho nenechat vykvést .Jen trpělivě vytrhávat ...hlavně opatrně a nepřetrhnout jinak hned roste vesele dál...zkuste Bofix

hodnocení

0x

Tento plevel se množí strašně rychle nejen kořenovým systemem, ale především semeny. Z jedné rostlinky je několik set semen a ta jsou vystřelována do okolí. Takže především nenechat dozrát semena a rostliny vytrhávat i s kořeny. A nejjednodušší způsob je použít chemii. Já se ho na staré zahradě zbavila během cca 3 let, ale jakmile jsem někde viděla rostlinku, ihned jsem ji stříkla Raundapem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma šťavel růžkatý

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]