Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy a jak přesadit meruňku

Od: itzairo* odpovědí: 18 změna:
Zdravím, cca před měsícem jsem zasadil Meruňku (rozbil jsem pecku a to vnitřní "semínko") jsem zasadil do malého truhliku. Ani jsem nečekal že mi to vyklíčí a vyroste, jelikož nejsem ani zahradník takže jsem si s tím nedělal moc hlavu prostě jsem rozbil pecku a prdl to tam, občas zalil... :D Jenže ono to nečekaně vyklíčilo a každý den to roste víc a víc. Proto bych se chtěl zeptat zkušenějších zahradníků, kdy by měl asi tak přesadit Meruňku a jak? Rovnou do půdy nebo můžu i do nějakého většího květináče? Předem díky za odpovědi
Kdy a jak přesadit meruňku

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Až to nebude mít listy, nejlépe jaro.

doplněno 29.07.19 12:51:

Bal se rozpadne a stromeček uschne. Za a - je to mrňavý a má málo kořenů a za b - není to květináč, kde se kořeny městnají.

rv*
hodnocení

1x

V takovémto stavu s dostatkem hlíny okolo kdykoliv. To máte jako kontejnerované sazenice, které se též mohou sázet po celý rok.

Teda vyrýpnout i s hlínou okolo a zasadit na jiné místo.

itzairo*
hodnocení

Takže klidně rovnou teď můžu přesadit rovnou do půdy na zahradu?
rv*

Samozřejmě. Ten semenáč ani nepozná, že byl stěhován.

hodnocení

0x

Dal jsem na google, dej si taky: přesazení semenáče meruňky Nabídne se ti tam značné množství informací. Přeji úspěch a radost !

To už jsi mu sem ten odkaz taky mohl dát.

itzairo*
hodnocení

Díky, najdu si, nevadí :)

ferax, když tomu nerozumíš, tak k tomu nepřikecávej, těch odkazů tam je nejmíň 20, ty moudro. Prostě klikne na google a napíše ta 3 slova, a všechny odkazy se mu ukáží, on není blbý!

kenav

Trochu stinit,zalevat a na zimu zalozit aby to nezmrzlo.

hodnocení

0x

Dobrý den.O přesazování,tak nějak už bylo vyjádřeno,ale prominte mi tu zvědavost.Chystáte se merunku pak očkovat,nebo zkusíte,že výjde a bude z ní dobrá odrůda?Děkuji

itzairo*
hodnocení

Zdravím, abych pravdu řekl nevím. Myslíte že bych měl? Zas tak moc se v tom nevyznám :)

Nevím,někdy se opravdu vydaří,že i z pecky jsou dobré.Vypěstovat merunku od podnože trvá dlouho,než je z ní stromek a pokud člověk musí shánět odborníka,snad bych to ani nedělala.Bud si koupit stromek a nebo se nechat překvapit,jaké budou.Ale i tak se musí semenáč odborně zastřihnout,založit korunku v požadované výšce,dá se to vyčíst.Já bych jich nasela pro srandu a pokusy i více:).rozhodnutí je opravdu na vás.

rold
hodnocení

0x

Také by mě zajímalo. Mám spoustu meruněk a chtěl bych vědět, jak ji vypěstovat "od pecky". Zda to vůbec půjde, jaká je tak úmrtnost (%), za jak dlouho bude mít plody a zda vůbec nebude planá...

rv*

Za 4 roky může mít první plody. A planá meruňka? Bude to nejaký kříženec neznámých vlastností, ale chutný bude.

itzairo*
hodnocení

Já jsem zasadil dvě semena, tvrdou pecku rozbil, občas zalil a z těch dvou se chytila jedna

jabraka*
hodnocení

0x

Zatím bych nespěchal a k meruňce přidal kvalitní zeminu a nechal ji ještě rok.JABRAKA

Důvod počkání ještě rok?

hodnocení

0x

dumabyt.cz/...

A...dejte na google: meruňka z pecky, nebo meruňka semenáč a naskočí vám spousta odkazů /návody, rady, zkušenosti.../.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]