Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podivnost - plod, který se hýbe

Od: bflmpsvz* odpovědí: 13 změna:

Brácha měl kdysi půjčené jakési semeno / jádro / plod, někdo si to přivezl snad z jižní ameriky. Tvarem a velikostí to připomínalo

lískový oříšek nebo jedlý kaštan. Zajímavé bylo, že se ta věc čas od času chvěla! Představoval jsem si, že uvnitř nějaký červ

provádí nějaké cviky, ale rozkrojit jsme si to netroufli, když to měl brácha jen půjčené. Nevydávolo to žádný zvuk, ale chvělo se to

docela rychle, asi jako když kobylka kmitá nohama.

Netušíte někdo, co to mohlo být?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

jistě to bylo semeno? Nebyl to nějaký smotek, larva? ;) fotka by asi nebyla, co?

my*
hodnocení

0x

možná fazole, a nebo se to alespoň hýbalo na principu fazole... toho červa nemyslím, to už ten smotek či larva... fotka není?

bflmpsvz*
hodnocení

Bohužel, je to už pár let. Dneska bych to vyfotil, natočil a poslal na youtube :) .

Rozhodně to bylo tvrdé, bylo na tom vidět rozdělení na třetiny jako u semínka z bukvice (ale ne tak výrazně),

mělo to špičku i místo kde mohla být stopka.

Prostě jsem nepochyboval o tom, že to je rostlinného původu.

Na jakém principu se hýbe fazole?

:o) Nic není ztraceno. Jsem zkusila přítele googla a na obrázky mexických skákacích oříšků (včetně pohledu dovnitř) můžeš kouknout tady:

waynesword.palomar.edu/...

a jedenz odkazů ze stránek tě zavede sem:

jumpingbeansrus.com/...

kde si ty oříšky můžeš koupit :oD

bflmpsvz*
hodnocení

BINGO!*hej*

To je ono!

Googla jsem samozřejmě čas od času zkoušel, ale holt mě nenapadla ta správná klíčová slova. Tak jsem to vzal oklikou přes tuhel poradnu, a jak je vidět, taky to nebyl špatný tah.

Na webu je fakt všechno...

my*
hodnocení

0x

do fazole vleze larva můry, larva vyžene střed fazole a poté se snaží narážet do jejích stěn, tím dochází k pohybu...larva sebou musí mrsknout až 1,000,000 než se jí podaří vyklubat...

myslím že ve vašem semínku taky byla larva :o)

bflmpsvz*
hodnocení

To zní pravděpodobně. I když se mi víc líbilo vysvětlení jednoho kolegy, že tam dovádí červ s červicí *smich*

Ovšem neviděl jsem žádnou vstupní dirku, jako bývá u červavých třešní nebo jablek.

my*

sis jí buď nevšiml nebo tam prostě nebyla... třeba tam vlezl když to ještě rostlo a dírka se zatáhla...nebo to bylo vlhké a jak to usychalo... kapišto ne? :o)

Inu, bylo-li možné, že v Rusku dokázali rozdojit kozla... ;)

my*

tak s tou génetikou žeo... :o)

al*

Tři zbytečné odpovědi... (a moje je čtvrtá). A můžeme to opakovat do zblbnutí, že na soukromé diskuse poradců je zcela jiná rubrika, že? Kteréže je to to nové pravidlo?

8976*

ale prdy, je to poíád lepší než modeláž nehtů. je vidět že jsme národ mičurinů

al*

Mě taky gelové nehty nějak neberou - prostě je přeskakuju. Dělej to taky tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]